Пільга на послуги ЖКГ розраховується щомісяця
16 січня 2020 20:48 Суспільство
Пільга на послуги ЖКГ розраховується щомісяця Розмір пільги на оплату житлово-комунальних послуг щомісячно розраховується для кожного пільговика.

Про це сьогодні, 16 січня, у телевізійній програмі «Харьковские известия» повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова.

Вона нагадала, що з 1 жовтня 2019 року в Україні введена монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Тепер пільговики отримують передбачені на це державою гроші в готівковій або безготівковій формі. При цьому в квитанціях вказується повний розмір платежу - без урахування пільг.

За словами Лариси Болгової, з 1 жовтня 2019 року введено новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Орган соціального захисту населення щомісячно розраховує суму пільги, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право за законом. Також на неї впливають ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги та державні соціальні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування.

«Держава виплачує гроші за пільгою кожній людині окремо - видає готівкою або переводить на рахунок в «Ощадбанку». Пільговик, який отримав готівку, платить за спожиті комунальні послуги повну суму платіжки. Ті пільговики, які не написали заяву на отримання пільги готівкою, мають справу з безготівковим розрахунком», - зазначила Лариса Болгова.

За заявою пільговика, поданою до 15 жовтня, пільгу виплачують у грошовій готівковій формі з початку опалювального сезону. У випадку подання заяви після 15 жовтня пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини