У Харкові відкрився міжнародний юридичний форум
24 вересня 2019 12:50 Місто
У Харкові відкрився міжнародний юридичний форум Відкриття III Харківського міжнародного юридичного форуму відбулося сьогодні, 24 вересня, у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У заході беруть участь представники 30 країн - Великої Британії, Німеччини, Китаю, Італії, Іспанії, Ізраїлю, Франції, США та ін. Серед учасників форуму - перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький, голова Конституційного Суду Литви Дайнюс Жалімас, голова Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Михайло Смокович, провідні експерти, які займаються міжнародним і гуманітарним правом, представники органів правопорядку, судової влади, політики та ін.

Віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук привітав учасників форуму від імені Президента України Володимира Зеленського.

«Тут зібралися кращі юристи України і світу, і це не просто об'єднання особистостей, а справжня синергія думки. Сьогодні наша країна має унікальне вікно можливостей, яке має бути заповнене якісними, напрацьованими ідеями. На рівні Президента України, Верховної Ради ми вже почали формування потужних аналітичних центрів: це, наприклад, Комісія з реформування правової системи, профільні дорадчо-консультативні органи в парламенті. Ми зацікавлені в нових яскравих ідеях і сподіваємося на співпрацю. Упевнений, що напрацювання харківського форуму стануть серйозною запорукою розбудови нової України», - підкреслив Руслан Стефанчук.

Співголова форуму, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій зазначив, що цього року захід проходить у тісній співпраці з Харківською міською радою, яка надаває постійне сприяння в його проведенні.

«Торік міська влада ухвалила рішення вважати цей форум іміджевим, і він дійсно вийшов на новий рівень. За всі дні нашого заходу в пленарному засіданні, панельних дискусіях, круглих столах, тренінгах візьмуть участь близько трьох тисяч учасників та експертів. Зазвичай на таких масштабних заходах обговорюються оригінальні ідеї, складні питання сучасності в період глобалізації. І це прекрасна можливість для вчених, фахівців з різних країн світу обмінятися досвідом, зустрітися з політиками-практиками, завести нових друзів. Це важливо для подальшого розвитку юридичної науки і юридичної спільноти», - сказав Василь Тацій.

Секретар Харківської міськради Олександр Новак підтвердив, що міська влада надає підтримку форуму, оскільки його робота, в результаті, впливає на розвиток України загалом.

«Уперше міжнародний юридичний форум проходить у співпраці з міською радою. Харківський міський голова Геннадій Кернес дав доручення внести форум до переліку міських іміджевих заходів. Я впевнений, що всі напрацювання цього форуму ляжуть в основу змін для розвитку України та, безумовно, матимуть хороші результати в їх реалізації. Ми як міська рада також вноситимемо свої ініціативи і вдосконалюватимемо законодавство у сфері місцевого самоврядування та в інших напрямах», - зазначив Олександр Новак.

Нагадаємо, що під час форуму обговорюватимуться питання боротьби з організованою злочинністю і корупцією, оновлення цивільного законодавства, європейської інтеграції, захисту прав та інтересів в бізнесі, кібербезпеки, нововведення у сфері цифровізації, інновації в технологіях міської інфраструктури. Крім того, окрема дискусія буде присвячена жіночому лідерству та жінкам в юридичній та інших професіях. Цю панель супроводжуватиме виставка робіт сучасних художників і скульпторів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини