В саду Шевченка відкрили «Каскад»
23 серпня 2019 18:31 Місто
В саду Шевченка відкрили «Каскад» До Дня міста в саду Шевченка після реконструкції відкрили «Каскад» і новий фонтан.

Тепер потрапити в сад з боку вул. Клочківської можуть і люди з обмеженими можливостями - для них зробили пандус.

Каскад повністю оновили: реконструювали комунікації, мережі зовнішнього освітлення, несучі конструкції і створили додаткові, а також побудували систему зливової каналізації. Також були встановлені відеоспостереження, декоративне підсвічування і система музичного супроводу. Внизу і вгорі сходового маршу побудували два нових фонтани і реконструювали старий - на верхній терасі. Крім того, поруч облаштували клумби, розбили нові газони, встановили лавки, систему автоматичного поливу, посадили декоративні дерева і чагарники.

Біля нового озера і входу до зоопарку був побудований декоративний фонтан зі світломузикою у формі скелі, на якій на різних музичних інструментах грають мавпи.

Нагадаємо, що реконструкція саду ім. Шевченка велася поетапно. Там облаштували озеро, встановили нові ігрові та спортивні майданчики.

У парку також з'явилися скульптури художнику Іллі Рєпіну, театральному режисерові Лесю Курбасу, співаку і кіноакторові Марку Бернесу, академіку Володимиру Вернадському, актрисі Клавдії Шульженко, композитору Ісааку Дунаєвському, відомому акторові і кінорежисерові Леоніду Бикову. Проект «Сім відомих харків'ян» був реалізований за ініціативою Харківського міського голови Геннадія Кернеса групою харківських художників, серед яких - Катіб Мамедов і Олександр Рідний.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини