У Харкові можуть підвищити тарифи на вивіз сміття
25 жовтня 2018 16:11 ЖКГ
У Харкові можуть підвищити тарифи на вивіз сміття КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» пропонує підвищити тариф для населення на вивезення ТПВ з 11,54 грн до 23,48 грн на місяць за кожну людину, яка прописана у квартирі.

Як повідомив сьогодні, 25 жовтня, директор КП «КВПВ» Фазіль Аббасов, зміна тарифу - це вимушений захід. За його словами, діючі розцінки були затверджені міськвиконкомом ще в 2014 році і жодного разу не переглядалися, хоча за цей час суттєво зросла мінімальна заробітна плата і вартість палива.

«У діючому тарифі мінімальна зарплата закладена на рівні 1218 грн, а зараз вона становить 3723 грн, тобто більше, ніж удвічі. А другим фактором є зміна ціни на паливо: в тарифі, за яким ми зараз працюємо, закладено 12 гривень за літр, а сьогодні це вже близько 34 гривень», - зазначив Фазіль Аббасов.

Також він повідомив, що в 2017 році збитки КВПВ склали майже 11 млн грн, а за перше півріччя 2018 року - вже близько 9 млн грн. Тарифи, за якими зараз платять харків'яни, забезпечують лише 45% витрат підприємства. Остаточне рішення приймуть депутати Харківської міської ради, які розглянуть питання про підвищення тарифу на найближчій сесії.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини