Харків візьме участь у конкурсі «Молодіжна столиця України»
24 жовтня 2018 18:32 Місто
Харків візьме участь у конкурсі «Молодіжна столиця України» Презентація Національного конкурсу «Молодіжна столиця України» відбулася сьогодні, 24 жовтня, в Харкові.

У заході взяли участь представники Міністерства молоді та спорту України, Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту, лідери молодіжних громадських організацій, депутати, громадськість.

Конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться вдруге. Серед його завдань - залучення молоді до процесів управління містом, забезпечення високого рівня відповідальності молодих людей за якість життя в містах; поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до всіх сфер на місцевому та регіональному рівнях, використання європейського досвіду тощо.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, цього року Харків зробить усе можливе, щоб здобути в конкурсі перемогу, тим більше, що для цього є всі передумови.

«Так, торік переміг Львів, але ми з цього зробили певні висновки, і тепер у нас буде зовсім інша презентація. Для нас Харків був, є і буде молодіжною столицею України. У нас у місті щодня проходять процеси і реалізуються проекти, які це підтверджують. Я бачу, що молодь активна, вона хоче міняти Харків на краще», - зазначив Олексій Чубаров.

Як і минулого року, в нинішню конкурсну заявку повинна увійти інформація про розвиток молодіжної сфери в політичному, соціально-економічному і культурному напрямках життєдіяльності міст.

Голова Молодіжної ради при Харківському міському голові Михайло Лазарєв підтвердив, що цього року рівень роботи з молоддю в Харкові значно виріс.

«Нам є про що розповісти, оскільки в місті реалізується багато спортивних, культурних та соціальних проектів для молоді. Ми залучаємо молодих людей в процес реалізації бюджету участі, де велика частина - молодіжні проекти. Дуже радує, що якщо підійти з розумом, то в Харкові практично будь-яка ідея може знайти свою реалізацію», - підкреслив Михайло Лазарєв.

Переможці конкурсу «Молодіжна столиця України» отримають можливість провести всеукраїнський форум молоді, налагодити співпрацю з містами, які були молодіжними столицями Європи, отримати додаткові залучені кошти для роботи з молоддю.

Нагадаємо, що конкурс проводиться Міністерством молоді та спорту України, Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини