Декларації з лікарями підписали понад 50% харків'ян
12 вересня 2018 15:45 Медицина
Декларації з лікарями підписали понад 50% харків'ян Понад 50% харків'ян підписали декларації з лікарями в рамках медичної реформи, яка проходить в Україні.

Про це повідомили сьогодні, 12 вересня, на виїзному засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради, яке пройшло в Комунальному некомерційному підприємстві «Міська поліклініка №8».

Саме цей лікувальний заклад був першопрохідцем у сфері інформатизації закладів охорони здоров'я міста Харкова, зокрема, щодо впровадження проекту «Електронна реєстратура». Зараз цей проект працює в усіх закладах охорони здоров'я, які забезпечують медичну допомогу на первинному рівні.

Як повідомила головний лікар міської поліклініки №8 Олена Чумаченко, ця медустанова обслуговує 82,5 тис. жителів Шевченківського району, з яких декларації вже підписали 46,5 тис. осіб, або 56%. У поліклініці був відкритий Центр первинної медико-санітарної допомоги, в якому працюють 34 лікарі-терапевти і триває підписання декларацій.

«Наша поліклініка реально готова до реформування. На кожному робочому місці лікаря в Центрі первинної медико-санітарної допомоги, та й усієї поліклініки, встановлені комп'ютери та інша техніка, лікарі й медсестри навчені працювати на ній. Успішно функціонують «Електронна реєстратура» і сайт поліклініки. Черг практично немає, пацієнти задоволені. В даний час наші зусилля спрямовані на те, щоб підписати якомога більше декларацій, адже це реальні гроші, які з 1 жовтня надходимуть з Національної служби здоров'я України, і ми почнемо працювати за схемою «гроші йдуть за пацієнтом», - зазначила Олена Чумаченко.

Під час засідання заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан закликала харків'ян активніше укладати договори на медичне обслуговування з лікарями, тому що незабаром відсутність підписаної декларації може істотно ускладнити лікування пацієнта.

«Декларацію потрібно обов'язково підписати. Кількість лікарів, з якими можна укласти договір, вже скорочується, бо багато хто з них вже підписав дві тисячі декларацій, і закон не дозволяє їм набрати більше пацієнтів. З 1 жовтня наші заклади охорони здоров'я отримуватимуть медичну субвенцію на лікування пацієнтів, але на тих, хто не підписав декларацію, надійде менше коштів. А з 1 січня 2019 року на них взагалі нічого не виділятиметься. Як поліклініки обслуговуватимуть таких пацієнтів, поки невідомо, дивитимемося по ситуації. Тому декларацію варто підписати», - підкреслила Світлана Горбунова-Рубан.

Вона також повідомила, що до роботи в умовах медичної реформи готові всі 34 заклади охорони здоров'я міста Харкова, які забезпечують медичну допомогу на первинному рівні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини