Виділена перша сума на викуп нерухомості в зоні будівництва метро
27 серпня 2018 18:15 Місто
Виділена перша сума на викуп нерухомості в зоні будівництва метро На викуп об'єктів нерухомого майна, розташованого на території ділянки майбутнього будівництва метро від ст. м. «Метробудівників» до ст. м. «Одеська», з міського бюджету виділена перша сума в розмірі 23,5 млн грн.

Про це сьогодні, 27 серпня, на засіданні робочої групи повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Ці кошти будуть надані в якості компенсації власникам квартир у трьох житлових будинках на пр. Гагаріна.

«Люди розуміють, що проект з розвитку метрополітену важливий для Харкова. Практично всі вони з розумінням відгукнулися на переговорний процес і добровільно укладуть договори, за якими міськрада викупить у них об'єкти нерухомості і надасть кошти на купівлю інших об'єктів. Всім, кому необхідно, ми посприяємо при переїзді, допоможемо з влаштуванням дітей у нові школи, дитсадки», - зазначив Ігор Терехов.

Він також нагадав, що при оцінці нерухомості була проведена копітка робота, Фонд держмайна визначив оцінювача, який потім оцінив усі об'єкти.

«Ми ретельно поставилися до цього моменту, щоб уникнути закидів у нераціональності використання бюджетних коштів. Переговорний процес із іншими власниками нерухомості продовжиться, і ми виділятимемо необхідні суми», - підкреслив перший віце-мер.

За його словами, при успішному розвитку подій будівництво метрополітену може стартувати вже на початку наступного року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини