Харківський оперний театр почали прикрашати графіті
13 жовтня 2017 17:03 Культура
Харківський оперний театр почали прикрашати графіті II Фестиваль стріт-арту «Kharkiv Smart Fеst», приурочений до Днів Данії-2017, стартував сьогодні, 13 жовтня, в Харкові.

Культурний захід проходить на літньому майданчику за Харківським національним академічним театром опери та балету ім. М. В. Лисенка.

Як повідомила організатор фестивалю, директор творчої групи «Kailas-V» Яна Волк, до Харкова приїдуть близько 10 кращих українських художників у стилі графіті, які розпишуть стіну театру.

«Ми розмалюємо верх стіни краєвидами Данії, а наші гості, які приїжджатимуть щодня, у вільному стилі розпишуть низ полотен. Це буде класичне графіті, обрамлене картинами. Загальна площа малюнків складе понад 500 квадратних метрів, а сам фестиваль триватиме до 20 жовтня», - зазначила Яна Волк.

Заступник голови місії Посольства Данії в Україні Єва Марія Фріда Барлос, яка взяла участь у відкритті «Kharkiv Smart Fеst», високо оцінила ідею харків'ян.

«Це прекрасна задумка! Цікаво, що за основу були взяті мотиви казок Ганса Крістіана Андерсена, але подані по-новому, по-сучасному. Дуже цікавий мікс, особливо з використанням графіті», - сказала представник посольства.

Як зізнався перший заступник гендиректора ХНАТОБ ім. М. В. Лисенка Ігор Тулузов, пропозиція розмалювати стіну театру була дуже доречною.

«При всій її удаваній навіженості, ця ідея була сприйнята нами з ентузіазмом. Як відомо, з тильного боку театру молодь завжди намагалася самовиразитися, розмальовуючи стіни якимись дикими графіті. А тепер з'явилися художники, які запропонували конкретну нормальну ідею. Місто нас підтримало, бо не так просто розмалювати будівлю в центрі міста, що вимагає певних узгоджень і дозволів. Ідея добре вписалася в цю частину будівлі, тому що ми розкручуємо літній майданчик, який спрямований на молодіжні проекти, і це буде здорово і гарно», - зазначив Ігор Тулузов.

Як зазначила начальник відділу Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська, ідея приурочити «Kharkiv Smart Fеst» до проведення Днів Данії-2017 народилася невипадково.

«Цей проект був спеціально приурочений до Днів Данії. Коли ми думали, як провести другий «Kharkiv Smart Fеst», то вирішили, що це будуть краєвиди Данії, щоб популяризувати цю країну в Харкові, щоб розвивати наші міжнародні відносини. Сьогодні тільки початок фестивалю, і це тільки перша картина, а після закінчення фестивалю буде ціла презентація», - розповіла Юлія Згурська.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини