На честь героя АТО в гімназії №82 встановили меморіальну табличку
11 жовтня 2017 16:21 Суспільство
На честь героя АТО в гімназії №82 встановили меморіальну табличку Меморіальна дошка випускнику Сергію Лобову, який загинув у зоні АТО, була відкрита сьогодні, 11 жовтня, на фасаді Харківської гімназії №82 (пр. Героїв Сталінграда, 171-б).

Сергій Лобов народився в 1988 році, а в гімназії №82 навчався з 1995 по 2005 рік. Колишні вчителі розповідають про нього як про старанного і дисциплінованого учня. Після гімназії Сергій навчався на факультеті військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ», який закінчив з відзнакою.

Майор Лобов командував ротою 74-го окремого розвідувального батальйону, загинув 18 червня 2016 року в районі селища Луганського Донецької області. Командир роти глибинної розвідки залишив основну групу солдатів, яка встановлювала апаратуру для прослуховування, і з двома бійцями пройшов ще 50 метрів уздовж лінії розмежування. Старший солдат роти, натрапивши на розтяжку, яка йшла до протипіхотної міні, намагався врятувати товаришів - прикрити своїм тілом, але це не вдалося. Сергій отримав поранення в голову і був ще в свідомості, коли на місце прибігли інші розвідники, але до госпіталю його живим не довезли. За особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Сергій Лобов був нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня. У героя залишився маленький синок.

Акція з увічнення пам'яті загиблих у зоні АТО ініційована Всеукраїнським об'єднанням зниклих без вісти і рідних загиблих захисників України та громадської організації «Східний корпус» за підтримки Харківської міської ради та Харківської облдержадміністрації.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини