У Харкові планують встановити кілька меморіальних табличок
12 вересня 2017 17:29 Суспільство
У Харкові планують встановити кілька меморіальних табличок Кілька меморіальних табличок видатним харків'янам будуть встановлені у Харкові.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 12 вересня, на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища під головуванням першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Так, меморіальна дошка видатному математику Наумові Ахієзеру з'явиться по вул. Багалія, 17 - на будинку, де проживав учений.

На фасаді будівлі Національного аерокосмічного університету ім. М. Жуковського «ХАІ» (вул. Чкалова, 17) встановлять пам'ятну дошку Почесному громадянину міста Харкова, колишньому ректору цього вишу Володимиру Кривцову.

Кілька табличок воїнам-інтернаціоналістам, учасникам бойових дій в Афганістані, з'являться на будівлях 40 загальноосвітніх шкіл міста Харкова, а на фасаді будівлі школи №115 (вул. Врубеля, 53) встановлять дошку Петрові Лаврененку - капітану Національної гвардії України, який загинув у зоні проведення АТО.

Також на засіданні комісії були схвалені назви низки вулиць у кварталах нової забудови в селищі Кулиничі, які будуть затверджені на сесії Харківської міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини