Реконструкція саду Шевченка йде за графіком
07 липня 2017 13:19 Інфраструктура
Реконструкція саду Шевченка йде за графіком Роботи з реконструкції саду ім. Шевченка проводяться у чіткій відповідності до затвердженого графіка.

Про це сьогодні, 7 липня, повідомив журналістам перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов під час огляду будівельних робіт.

«Зараз роботи ведуться приблизно в одній четвертій частині саду. В даний час вкладається асфальт на центральній алеї, закінчуємо роботи з укладання борту, зроблено основу для майбутніх алей і доріжок. Вже проведені всі комунікації, встановлені нові світлоточки, прокладений автоматичний поливальний водопровід. Завтра-післязавтра почнемо облаштовувати клумби. Думаю, за два-три тижні роботи в цій частині саду закінчимо», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, в саду також будуть встановлені нові дитячі майданчики. 

«Останнім часом сад перетворився не зрозуміло на що, тому ми хочемо відродити його і зробити ще одним улюбленим місцем відпочинку харків'ян. Коли на початку XIX століття закладався цей сад, то у архітекторів того часу була ідея зробити його в англійському стилі. Ми хочемо відродити той задум. Наприклад, в саду з'являться спеціальні зони для відпочинку, де можна буде походити або посидіти на газоні, як це прийнято в Європі», - повідомив перший віце-мер.

Також, за його словами, зараз йде розробка креслень, за якими в саду облаштовуватимуть озеро.

«Це досить складна споруда, оскільки в ній багато води, що створюватиме великі навантаження на грунт. Тому ми робимо посилення всього дна водойми. Наприкінці літа почнемо підготовчі роботи», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини