Європейські міста обговорили у Харкові проблеми вимушених переселенців
07 червня 2017 14:54 Міжнародне співробітництво
Європейські міста обговорили у Харкові проблеми вимушених переселенців Проблеми вимушених переселенців і досягнення в сфері надання публічних послуг стали темою конференції в рамках Генеральної Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи, яка проходить 7-8 червня в Харкові.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, нові виклики соціальної політики в Європі вимагають нових підходів від муніципалітетів у роботі з населенням.

«В Україні Харків займає передові позиції в наданні публічних послуг населенню. Наприкінці квітня у нас були відкриті два «Прозорих офіси», будується Регіональний центр з надання адміністративних послуг. Також Харків не залишається осторонь від викликів, що стоять сьогодні перед Європою, в тому числі від проблеми біженців або вимушених переселенців, яких у нас проживає понад 200 тис. осіб. Надання публічних послуг громадянам цієї категорії також лягає на плечі міської влади», - підкреслив Ігор Терехов.

Директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська розповіла гостям про роботу харківських «Прозорих офісів», а представники міст Дармштадта і Шварценбека (обидва - Німеччина), Гдині, Ченстохової та Катовіце (усі - Польща) поділилися досвідом в роботі з переселенцями і наданні соціальних послуг, своїми проектами у цих напрямках.

«Ми прослухали змістовні доповіді, побачили презентації міст, обмінялися передовим досвідом у плані вдосконалення соціальних послуг, забезпечення роботи з переселенцями. Це дає нам більше можливостей, інформації, досвіду, який є як у Харкова, так і в інших європейських міст», - сказав Ігор Терехов.

Завтра делегати Генеральної Асамблеї відвідають «Прозорий офіс» у Шевченківському районі, а також модульне містечко для переселенців.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини