Харківські ОСББ включилися в програму «Теплі кредити»
30 травня 2017 15:31 ЖКГ
Харківські ОСББ включилися в програму «Теплі кредити» У міській програмі «Теплі кредити» вже беруть участь 26 будинків ОСББ.

Про це сьогодні, 30 травня, повідомили в Департаменті житлового господарства. Програма передбачає виділення коштів на утеплення фасадів, встановлення приладів обліку, обладнання будинків індивідуальними теплопунктами, заміну вікон та вхідних дверей, модернізацію систем освітлення. На ці цілі з бюджету міста Харкова було виділено 1 млн грн. В рамках фінансування кожне ОСББ може отримати компенсацію в розмірі 20% від вартості обладнання і матеріалів.

Одним із будинків, які скористалися «Теплими кредитами», став будинок ОСББ «Лісовий», який знаходиться на вул. Дерев'янка, 20. Багатоповерхівці - вже понад півстоліття, і щоб привести її до ладу, потрібні значні кошти. Як розповіли мешканці будинку, аби вирішити проблеми, що накопичилися, вони скористалися міськими програмами підтримки ОСББ.

«Ми замінили труби гарячої води, провели вирубку старих дерев, заміну лавок і урн, відремонтували цоколь і відмостки, встановили європаркан. Тепер беремо участь у програмі «Теплі кредити», що дозволить замінити вікна та двері, утеплити під'їзди, встановити індивідуальний тепловий пункт із датчиком температури повітря. Будинок у нас старий, багато мешканців теж у віці, і своїх власних грошей у нас небагато. Ніколи ми б таку роботу не подужали без участі в цій програмі», - зазначила голова ОСББ «Лісовий» Наталя Момот.

У будинку встановили індивідуальний тепловий пункт, і зараз роботи вийшли на фінішну пряму: підрядникам залишилося налагодити електроніку теплопункту. Потужність його роботи залежатиме від температури на вулиці, що і допоможе людям економити на оплаті за теплопостачання. Як тільки закінчаться роботи на теплопункті, ОСББ за допомогою міської програми планує утеплити покрівлю та фасад будинку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини