Українські міста переймають досвід Харківської міськради
25 травня 2017 14:14 Місто
Українські міста переймають досвід Харківської міськради Навчальний візит представників українських муніципалітетів проходить сьогодні, 25 травня, в Харкові.

У заході беруть участь керівники та депутати міськрад із Луцька, Миколаєва, Маріуполя, Тернополя, Вінниці, Хмельницького, Житомира, Сум, Полтави, Херсона, Дніпра, Сєвєродонецька, Кропивницького, Івано-Франківська. Впродовж двох днів вони ознайомляться з особливостями соціально-економічного розвитку Харкова, інфраструктури, транспортної системи, дорожнього, житлового та комунального господарств, бізнес-клімату тощо.

Як зазначила заступник міського голови - керуючий справами виконавчого комітету Тетяна Чечетова-Терашвілі, Харків готовий ділитися практичними і теоретичними напрацюваннями з колегами, оскільки за останні роки був накопичений значний досвід практично в усіх сферах життєдіяльності міста.

«Сьогодні ми трансформуємо районні адміністрації в сервісно-орієнтовані структури. Нещодавно в райадміністраціях Шевченківського та Київського районів були відкриті центри надання соціальних послуг «Прозорий офіс» - перші пілотні проекти в Україні. Ми будуємо метро, шкільні стадіони, проводимо престижні міжнародні заходи, в тому числі спортивні, займаємося реконструкцією великих об'єктів - саду Шевченка і зоопарку, на додачу до Центрального парку ім. Горького. Також активно працюємо у напрямку залучення інвесторів. Немає такої сфери життєдіяльності, в яку б ми не заглибилися. Головне, що Харків зберігає стабільну траєкторію зростання, і ми готові ділитися своїм досвідом», - зазначила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Про соціально-економічний розвиток міста гостям розповів заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв. Зокрема, він торкнувся питань енергоефективності, міських житлових програм, тарифної політики міської влади, нинішніх реалій харківської промисловості, економії бюджетних коштів.

«У 2016 році від проведення процедур тендерних закупівель в електронній системі «Прозорро» економія бюджетних коштів склала 158 млн грн. У 1 кварталі 2017 року було проведено 860 тендерів на загальну очікувану вартість понад 2 млрд грн, при цьому економія склала 57 млн ​​грн. Тобто, ці процедури показують свою ефективність і дозволяють акумулювати в бюджеті додаткові фінансові ресурси, які можуть бути використані на найрізноманітніші міські програми», - зазначив Михайло Фатєєв.

Навчальний візит представників українських муніципалітетів до Харкова організований за підтримки Міжнародного республіканського інституту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини