Харків вступив до Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг
24 квітня 2017 16:35 Місто
Харків вступив до Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг Підписання Меморандуму про вступ, співробітництво і партнерство між Всеукраїнською асоціацією центрів надання адміністративних послуг та Департаментом адміністративних послуг та споживчого ринку відбулося сьогодні, 24 квітня, у Харківській міській раді.

Як повідомила директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська, тепер Харків зможе повноправно брати участь у реформуванні цієї системи, вивчати чужий досвід і ділитися своїм.

«За результатами постійних моніторингів, харківські ЦНАПи є одними з кращих в Україні. І нам є чим поділитися з колегами. Більше того, у нас є напрацювання і пропозиції, з якими ми як повноправний член асоціації готові виступити і перед Кабміном, і органами місцевого самоврядування. Для нас вступ до асоціації означає обмін досвідом і кращими практиками, залучення міжнародних донорських організацій. Підписання меморандуму - це першооснова для того, щоб з часом усі послуги в Україні надавалися за принципом екстериторіальності - наприклад, не тільки жителям Харкова, а й інших міст», - зазначила Вікторія Китайгородська.

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг Наталія Шамрай наголосила, що в нинішніх реаліях харківські центри з надання адміністративних послуг є зразком для всіх міст країни - і великих, і малих.

«Ви вже можете передавати свій безцінний досвід, напрацювання, стандарти роботи по всій Україні. У країні створено майже 700 ЦНАПів, але вони не настільки гарні, як в Харкові, там немає таких професіоналів, як тут. Тому підписання меморандуму дасть можливість допомогти всій Україні в створенні зразкових центрів з надання адміністративних послуг», - сказала Наталія Шамрай.

Довідка. Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг була створена на початку 2016 року. Її метою є узгодження дій центрів з розвитку системи надання адміністративних послуг, обмін досвідом, кращими практиками в сфері обслуговування жителів, надання практичної допомоги в розробці проектів реформування системи адміністративних послуг, навчання персоналу центрів тощо.

До складу асоціації входять центри з надання адміністративних послуг Львова, Івано-Франківська, Луцька, Рівного, Києва, Вінниці, Сум, Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини