У Харкові пройшов українсько-німецький економічний форум
12 квітня 2017 15:11 Міжнародне співробітництво
У Харкові пройшов українсько-німецький економічний форум Конференція «Розвиток німецько-українського економічного співробітництва в Східній Україні» відбулася сьогодні, 12 квітня, в Харкові.

У ній взяли участь представники міських та обласних органів влади, керівники Німецько-української торгово-промислової палати, Посольства Німеччини в Україні, українські та німецькі бізнесмени.

Як повідомили під час конференції, за останній рік економічні зв'язки між двома країнами активізувалися, особливо збільшився експорт з України в Німеччину в таких галузях, як легке машинобудування, хімічна, фармацевтична, меблева промисловість, пошиття одягу і виробництво продуктів харчування.

Як зазначив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, робота з німецькими партнерами посідає особливе місце в міжнародних зв'язках Харкова. Завдяки взаємодії з містом-партнером Нюрнбергом, Посольством Німеччини в Україні в Харкові вдалося реалізувати чимало взаємовигідних проектів.

«Бездоганна кредитна історія забезпечила інвестиційний імідж Харкова. Ми орієнтуємося на європейські та світові тенденції економічного розвитку. Місто працює не тільки над тим, щоб створювати умови для залучення інвестицій і роботи інвесторів, але і сама міська рада виступає суб'єктом і об'єктом інвестування. У Харкові реалізовані великі інвестиційні інфраструктурні проекти - Міжнародний аеропорт «Харків», Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького. У стадії реалізації знаходиться реконструкція Харківського зоопарку, будуватиметься завод з переробки твердих побутових відходів, ми дуже близькі до укладення договору щодо продовження будівництва метро», - повідомив Михайло Фатєєв.

За його словами, торік загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку Харкова з 67 країн, становить майже 1,5 млрд дол. США.

Президент Німецько-української торгово-промислової палати Андреас Лір закликав підприємців обох країн до активної співпраці та побудови взаємовигідних відносин.

«Сподіваюся, що німецькі підприємства побачать великий потенціал в Україні, а місцеві бізнесмени - можливості німецького ринку. Потенціал наших взаємин дуже високий. І треба використовувати будь-яку можливість, щоб зав'язати контакти, бо ці можливості не падають з неба, їх треба створювати самим. Німецько-українська торгово-промислова палата - це платформа, яка допоможе всім зацікавленим сторонам», - підкреслив Андреас Лір.

Довідка. Угода між урядами України і Німеччини про створення Німецько-української торгово-промислової палати була підписана в Берліні 23 жовтня 2015 року, і 11 жовтня 2016 року вона була відкрита.

Палата інтегрується у всесвітню мережу німецьких зовнішньоторговельних палат, що складається з 130 офісів в 90 країнах. Основні цілі Німецько-української торгово-промислової палати - забезпечення офіційного представництва німецької економіки, надання послуг підприємствам.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини