Геннадій Кернес висловлює співчуття рідним і близьким Юрія Пояркова
10 лютого 2017 13:10 Місто
Геннадій Кернес висловлює співчуття рідним і близьким Юрія Пояркова Харківський міський голова Геннадій Кернес, міська рада та її виконавчий комітет висловлюють співчуття рідним і близьким Почесного громадянина міста Харкова, легендарного волейболіста Юрія Пояркова.

Він помер після тривалої хвороби сьогодні, 10 лютого, в день свого 80-річчя.

«Харківська міська рада, її виконавчий комітет та я особисто висловлюємо глибокі і щирі співчуття у зв'язку з непоправною втратою, що спіткала нас.

Юрій Михайлович став легендою ще за життя. Один із найвидатніших волейболістів ХХ століття, герой трьох Олімпіад, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, «людина-катапульта» з подачею, що не бралася, яка здійснила революцію в волейболі, - таким він запам'ятається мільйонам шанувальників цього виду спорту у всьому світі.

Свій величезний досвід Юрій Поярков багато років передавав молодим поколінням, виховуючи нових чемпіонів. Маючи високий авторитет, він брав найактивнішу участь у житті територіальної громади Харкова і до останнього дня працював на благо свого рідного міста.

Ми поділяємо вашу скорботу в цей важкий час. Світла пам'ять про Юрія Михайловича назавжди залишиться в наших серцях», - говориться у співчутті.

Довідка. Юрій Михайлович Поярков народився 10 лютого 1937 року. Дебютував у збірній СРСР з волейболу в 22 роки. Дворазовий олімпійський чемпіон Токіо (1964) і Мехіко (1968), бронзовий призер Олімпіади в Мюнхені (1972). Дворазовий чемпіон Всесвітніх універсіад. Дворазовий чемпіон Європи та світу. Член виконкому Федерації волейболу України. Ім'я Юрія Пояркова внесено до Книги рекордів Гіннеса (три олімпійські медалі на трьох Олімпіадах, в тому числі дві золоті). Президент тенісного клубу «Унікорт». Почесний громадянин міста Харкова (1999).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини