Австрійці передали Харкову 20 установок очистки питної води
03 лютого 2017 11:47 Міжнародне співробітництво
Австрійці передали Харкову 20 установок очистки питної води Магістрат міста Відня (Австрія) надав 20 стаціонарних установок очистки питної води для лікувальних установ і навчальних закладів Харкова.

31 січня в ратуші австрійської столиці начальник управління охорони навколишнього середовища Уллі Сіма і представники комунальних підприємств з водопостачання Вольфганг Зеробін і Мартін Крайксір від імені магістрату Відня вручили представнику австрійської екологічної організації «Глобаль 2000», керівнику проекту «Діти Чорнобиля» Крістофу Отто 80 тис. євро для закупівлі і доставки до Харкова установок очистки води.

На церемонії був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австрії Олександр Щерба. (Фото - Кристиана Хоудека, Сhristian HOUDEK.)

Екологічна організація «Глобаль 2000» починала свою допомогу Харкову 24 роки тому з лікування та оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. В даний час вона надає допомогу Харкову в лікуванні і оздоровленні дітей, які страждають на онкогематологічні захворювання, а також приділяє значну увагу якості питної води в східних областях України, в т.ч. в Харкові. Установки ультрафільтрації води, які практично перетворюють звичайну водопровідну воду в високоякісну питну, добре зарекомендували себе в Австрії, після чого «Глобаль 2000» почала впроваджувати їх в Україні.

В даний час в Україні вже працює 51 така установка, з них 19 - у Харкові.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини