У частині Новобаварського району введено карантин через сказ кота
26 листопада 2016 20:10 Суспільство
У частині Новобаварського району введено карантин через сказ кота У безпритульного кота в Новобаварському районі виявлено сказ.

Про це повідомили сьогодні, 26 листопада, на засіданні державної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді.

Як повідомила голова комісії, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, житель району, який мешкає на вул. Новоселівській, 7, у вівторок побачив, як кілька безпритульних собак напали на кота. Розігнавши зграю, чоловік взяв кота з землі, і той укусив його за руку. Того ж дня кіт від отриманих ран помер.

Експертиза встановила, що кіт хворів на сказ. У зв'язку з цим протиепізоотична комісія ввела карантинні заходи на території Новобаварського району, обмеженій вулицями Семінарською, Плановою, Григорівською і Бондарівською.

За словами Світлани Горбунової-Рубан, найближчим часом буде проведений подворовий обхід у цій зоні, і господарям нещеплених тварин дадуть можливість зробити необхідні щеплення. Також у районі розклеють листівки з інформацією про те, куди звертатися у випадку виявлення підозрілих тварин, де отримати консультації чи медичну допомогу.

«Сьогодні багато що залежить від того, як населення відреагує на цю ситуацію. Ось найважливіші рекомендації: бродячих тварин не чіпати, не підбирати і додому не приносити, не допускати укусів і подряпин. Якщо у когось протягом останнього тижня були якісь укуси і подряпини від тварин, необхідно терміново звернутися в поліклініку і проконсультуватися. Також не слід випускати домашніх тварин на вулицю і у випадку будь-яких підозр звернутися до ветеринара. Ми ж, зі свого боку, проведемо на карантинній території всі передбачені в таких випадках заходи», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, потерпілий чоловік зараз проходить курс антирабічного лікування.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини