У Харкові встановили національний шаховий рекорд
24 серпня 2016 19:52 Спорт
У Харкові встановили національний шаховий рекорд Новий рекорд України з найбільшої кількості гравців, які одночасно грають у шахи, встановили сьогодні, 24 серпня, в Харкові, в бальній залі готелю «Харків Палас».

Взяти участь в турнірі, присвяченому Дню Незалежності України, були запрошені всі бажаючі - професіонали, любителі, студенти, школярі, пенсіонери.

Коли всі учасники змагань розсілися по місцях і почали грати перший тур, представники Національного реєстру рекордів зробили підрахунок і зафіксували новий рекорд України - 500 осіб (250 пар), які одночасно грають у шахи. Це досягнення значно поліпшило попередній рекорд - 370 чоловік, встановлений 26 червня 2016 року в місті Мукачеве Закарпатської області.

Зазначимо, що в сьогоднішньому турнірі також взяли участь і відомі харківські шахісти Антон Коробов та Ганна Ушеніна. Як розповіла екс-чемпіонка світу та чинна чемпіонка Європи, вона завжди з задоволенням бере участь у місцевих турнірах, якщо є вільний час.

«Сьогодні тут незвичайний масовий захід, що став рекордним для України. Тому я скористалася можливістю поборотися у своєму улюбленому бліці. Завдання виграти у мене тут немає, я просто хочу побільше пограти!» - повідомила Ганна Ушеніна.

Як зазначив заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, новий рекорд був встановлений не просто заради чергового досягнення, а з метою привернути харків'ян до інтелектуального розвитку та проведення часу.

«Зараз багато говорять, що молодь багато часу проводить у соціальних мережах, мало читає і не бажає розвиватися інтелектуально. Тому ми намагаємося розвіяти цей стереотип і показати, що Харків - розумне та інтелектуальне місто», - підкреслив Костянтин Лобойченко.

Після того, як був зафіксований національний рекорд, турнір продовжився в звичайному режимі - до виявлення переможців і призерів. Призовий фонд змагань склав 20 тис. грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:

Друкувати
Останні новини