У Харкові спростили Правила розміщення зовнішньої реклами
13 квітня 2016 16:43 Місто
У Харкові спростили Правила розміщення зовнішньої реклами У Правила розміщення зовнішньої реклами в місті Харкові внесені зміни у зв'язку з вимогами чинного законодавства.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 13 квітня, на засіданні виконкому Харківської міської ради.

Як повідомив директор Департаменту контролю Олексій Артикуленко, ці зміни були зроблені з метою створення сприятливих умов для суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері розміщення зовнішньої реклами на території Харкова. Він нагадав, що 16 грудня 2015 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до Типових правил розміщення зовнішньої реклами.

Тепер, згідно з внесеними змінами до міських правил, у Харкові скорочено термін видачі дозволу на розміщення зовнішньої реклами: він становить 10 днів, а раніше міг досягати 6 місяців. Також був скорочений перелік документів, необхідних для видачі дозволу, а до цього до встановленого переліку потрібно було надати ще копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи або фізичної особи-підприємця, паспорт опорядження фасаду, правовстановлюючі документи на нерухомість.

Як повідомив Олексій Артикуленко, тепер узгодження дозволу здійснюється відділом реклами без залучення заявника, а раніше узгодження дозволу покладалося на власника рекламної конструкції.

Також, згідно з новими правилами, відділ реклами більше не має повноважень у продовженні терміну дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами, тобто заявнику необхідно заново подавати документи.

Крім того, затверджений новий перелік органів і осіб, з якими має узгоджуватися видача дозволу на розміщення рекламної конструкції. Так, із цього переліку був виключений Департамент архітектури, містобудування та генерального плану.

«Тепер вся ця процедура стала набагато простішою, зручнішою і, найголовніше, компактнішою за часом для суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність в сфері розміщення зовнішньої реклами на території Харкова», - зазначив Олексій Артикуленко.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини