На місці пам'ятника Леніну на площі Свободи будувати нічого не планується
11 квітня 2016 13:57 Місто
На місці пам'ятника Леніну на площі Свободи будувати нічого не планується На пл. Свободи розпочався демонтаж постаменту, на якому стояв пам'ятник Леніну.

Як повідомив сьогодні, 11 квітня, перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, роботи виконує спеціалізоване підприємство, яке має відповідну ліцензію.

«Нам треба зробити дуже великий обсяг робіт. Демонтаж постаменту закінчимо дні за три, потім перейдемо до вивезення демонтованого, далі почнемо розбирати сходи, а потім - основу. Це місце треба повністю вирівняти. Як відомо, там прокладені інженерні комунікації, а поруч також проходить тіло метрополітену, тому потрібно все акуратно зробити, щоб не завдати шкоди», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, на місці пам'ятника будувати нічого не планується.

«Площа просто буде продовжена: де бруківка - продовжимо бруківкою, де асфальт - продовжимо асфальтом. Вже є ескізний проект. Нагадаю, що історично в свій час там якраз і була площа», - повідомив перший заступник міського голови.

Також планується, що сквер на пл. Свободи, який розташований за постаментом, теж буде реконструйований, і зараз опрацьовуються можливі варіанти.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини