У Харкові відремонтують 300 ліфтів
29 вересня 2015 18:29 ЖКГ
У Харкові відремонтують 300 ліфтів Цього року в Харкові поточний і капітальний ремонт ліфтового устаткування запланований за 300 адресами.

Як повідомили сьогодні, 29 вересня, в КП «Харківміськліфт», 220 адрес вже відпрацьовані.

Директор підприємства Анатолій Кандауров нагадав, що в 2006 році в Харкові не працювала третина ліфтів - це більше 2 тис. кабін.

«Тоді ще секретар міськради Геннадій Кернес поставив завдання вирішити проблему з ліфтами. Але коли ми зайнялися цим питанням, то побачили, що ніяких грошей не вистачить у бюджеті, щоб відновити всі ліфти. Тому було прийнято рішення відкрити завод із виробництва деталей. Ми тоді купили такі верстати, яких навіть на авіазаводі немає. Зате тепер місто отримує величезну економію коштів, і мер наполягає, щоб кожен кілограм металу, навіть якщо це відходи, вкладався у виробництво. Тільки завдяки Геннадію Кернесу з'явилося наше підприємство, і ліфтове господарство в Харкові працює набагато краще, ніж в інших містах. Сьогодні наш досвід переймає навіть Київ. Так, проблеми у нас є, але необхіден час, щоб виправити абсолютно все», - зазначив Анатолій Кандауров.

За його словами, підприємство з виробництва купе-кабін сьогодні виготовляє багато різної супутньої продукції: електрощитові, поштові скриньки, сміттєві контейнери, обшивку для котлів, деталі для військової техніки тощо.

Також Анатолій Кандауров відзначив ще одну ініціативу Геннадія Кернеса, яка дозволила сотням сімей вирішити житлову проблему, - це реконструкція покинутих будівель під житло працівникам комунальних підприємств. На сьогодні таким чином вже введено в експлуатацію вісім будинків.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини