Харківська профспілка студентів переїжджає в нове приміщення
16 вересня 2015 15:33 Суспільство
Харківська профспілка студентів переїжджає в нове приміщення Харківська профспілка студентів переїжджає в нове приміщення, розташоване у пров. Отакара Яроша, 3а (ст. м. «Ботанічний сад»).

Як повідомила сьогодні, 16 вересня, заступник голови ХПС Анастасія Кобець, новий офіс розпочне свою роботу з наступного понеділка.

За її словами, профспілка, яка позиціонує себе як незалежна, вже більше п'яти років допомагає студентам вирішувати різні правові питання, пов'язані зі стипендіями, особливостями навчання на контрактній основі, проблемами перездачі сесій, порядком працевлаштування тощо. Багато питань вдається вирішити, але є такі , які залежать тільки від держави, наприклад, підвищення стипендій.

«Ми надаємо онлайн-консультації на своєму сайті, або ж можна безпосередньо поспілкуватися з юристом у нашому офісі. Тепер наше нове приміщення буде розташоване в самому центрі студентського містечка і стане набагато ближчим до студентів», - зазначила Анастасія Кобець.

Вона також повідомила, що нещодавно ХПС разом із Українським центром соціального інжинірингу провів експрес-опитування студентів і молоді до 30 років з метою з'ясувати їхні настрої.

«Існує думка, що молодь в Україні налаштована радикально. Наше соцопитування показало, що в Харкові продовжують навчатися толерантні студенти. Вони доброзичливо ставляться до представників інших національностей, вони за те, щоб допомагати переселенцям. Серед речей, які їх турбують, - щоб військові дії закінчилися якомога швидше і не перекинулися на Харків. Також їх хвилює зростання цін і тарифів, на третьому місці - безробіття. Раніше безробіття завжди було на першому місці, але ситуація в країні внесла свої корективи. Багато хто боїться розколу України, при цьому виступає за децентралізацію і за мир», - повідомила заступник голови ХПС.

За її словами, опитування проводилося 5-6 вересня, в ньому взяли участь 450 чоловік віком до 30 років.

Довідка. На сьогоднішній день в Харківській профспілці студентів налічується близько 10 тис. чол.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини