На території Харківського політеху з'явиться новий пам'ятник
17 серпня 2015 17:08 Освіта
На території Харківського політеху з'явиться новий пам'ятник Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» готується відзначити у вересні своє 130-річчя.

До цієї дати у виші встановлять новий пам'ятник. У його основі - струмінь води, на якому розміститься перший випускник і його викладач, за ними - арка першого корпусу університету, а потім - об'ємні зображення того, чим знаменитий політех, - паровоз, ракета і т.п. Скульптурну композицію виготовить харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов. За його словами, це буде не просто пам'ятник студенту або професору, які вже є в місті, а динамічна композиція, де показані віхи історії і потенціал Харківського політехнічного інституту. Постамент виготовлять із граніту, а основу пам'ятника - з міді та бронзи. Висота композиції складе 6 м.

Крім того, до ювілею в НТУ «ХПІ» відкриють пам'ятну дошку на честь вченого в галузі органічної хімії та теплохіміі Івана Осипова. Дошка висітиме на одній із найстаріших будівель університету - хімічному корпусі, де жив і працював учений, а виготовить її харківський скульптор Олександр Рідний.

Також до 130-річчя університет випустить історичне видання «Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» - 130». Іміджева книга популяризуватиме виш на всеукраїнському рівні, ознайомить читачів із роботою його структурних підрозділів та досягненнями видатних учених.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини