У харківському метро ремонтують пішохідні переходи
24 липня 2015 15:35 Інфраструктура
У харківському метро ремонтують пішохідні переходи Поточний ремонт підвуличного пішохідного переходу ведеться зараз на виході зі ст. м. «Радянська».

Про це повідомив інженер КП «Підземне місто» Юрій Поколодний.

За його словами, всі роботи проходять вночі, щоб не створювати незручностей для пасажирів. Зараз проводяться підготовчі роботи - очищення бетону і перекриттів від старої штукатурки, фарби і шпатлівки, обробка антигрибковим складом, зміцнення бетону тощо. Після цього будуть проведені штукатурні роботи, шпаклювання, фарбування фасаду тощо.

«Такий ремонт треба робити регулярно на всіх станціях, тому що через значні перепади температури протягом року багато матеріалів псуються, плитка відшаровується і т.п. На «Радянській» своїми силами і з допомогою підрядників будемо повністю ремонтувати весь перехід», - зазначив Юрій Поколодний.

Як повідомив начальник служби експлуатації КП «Підземне місто» Олександр Гарт, на очолюваний ним підрозділ якраз і покладено завдання підтримувати технічний стан пішохідних переходів метро.

«Ми стежимо за будівельними конструкціями, системами освітлення, дренажу і енергопостачання торгових точок, а також за 20-метровою зоною, яка прилягає до виходу з метро. Перед ремонтом станції «Радянська» ми провели поточний ремонт «Наукової», де оновили штукатурку і шпатлівку, встановили економічні світлодіодні лампи, пофарбували стіни водоемульсійною фарбою, вставили вибите скло, зробили відведення води від пішохідного виходу. В цілому, нам доводиться дуже щільно займатися поточним обслуговуванням, адже нерідко відбуваються різні надзвичайні ситуації - то злива заливає, то світло в торгових точках відключається, адже старі кабельні лінії давно ніхто не міняв», - зазначив Олександр Гарт.

Зараз у рамках реконструкції пр. Московського підприємство починає капітальний ремонт пішохідних переходів на ст. м. «Московський проспект». Далі плануються поточні ремонти на ст. м. «Пушкінська» і «Центральний ринок», двох виходів на ст. м. «Південний вокзал», а наступного року - на ст. м. «Маршала Жукова», «Радянської Армії», «Героїв Праці», двох виходів на ст. м. «Холодна Гора».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини