Цього року в Харкові планують провести турнір з біатлону та забіг для школярів
27 січня 2015 15:41 Спорт
Цього року в Харкові планують провести турнір з біатлону та забіг для школярів У 2015 році в місті Харкові планується провести кілька нових спортивних проектів разом із вже традиційними змаганнями і турнірами.

Про це сьогодні, 27 січня, повідомив директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров.

Він нагадав, що цього року департамент отримає з міського бюджету 983,2 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані на щорічний конкурс іміджевих проектів «Спортивні ініціативи Харкова», проведення ярмарку спорту, соціально-спортивного іміджевого проекту «Я зможу», турнірів з художньої гімнастики «Краса врятує світ» та «Юні грації», II Харківського міжнародного марафону.

Серед нових проектів Олексій Чубаров відзначив змагання з біатлону на лижероллерах, які мають пройти в жовтні. На них планується запросити зірок світового біатлону - сестер Валентину та Віту Семеренко, Юлію Джиму, Дарину Домрачову.

Наприкінці року в Харкові також може відбутися зимовий фестиваль спорту, в рамках якого пройдуть перегони на собачих упряжках, біг на ковзанах, лижні гонки тощо.

Планується і проведення другої серії змагань «Kharkiv Grand Prix», яка тепер складатиметься не з трьох забігів, як торік, а з п'яти. Крім того, влітку планується провести змагання з триатлону (750 м - плавання, 20 км - заїзд на велосипедах, 5 км - забіг).

За словами Олексія Чубарова, також цього року буде приділено велику увагу розвитку шкільного спорту, зокрема, створенню дитячих спортивних ліг. До вже існуючих ліг регбі та бадмінтону додадуться футбол і баскетбол.

Крім того, в місті планується проведення єдиного забігу для школярів 1-11 класів, танцювальний турнір пам'яті Олексія Литвинова, змагання з авіамодельного спорту, брейк-дансу тощо.

«Чимало з цих змагань ми транслюватимемо на регіональному спортивному каналі «Sport capital», який з 1 січня почав пробне технічне мовлення. Він працює за технологією IPTV. Там у режимі онлайн показуватимуться великі змагання, а також записи інших цікавих турнірів і спортивних проектів, авторські програми тощо», - повідомив Олексій Чубаров.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини