Агентство «Fitch» підтвердило рейтинги Харкова
17 листопада 2014 12:02 Економіка
Агентство «Fitch» підтвердило рейтинги Харкова Рейтингове агентство «Fitch Ratings» підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) міста Харкова в іноземній і національній валюті на рівні «CCC» і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті ні рівні «C».
Як повідомили в Департаменті економіки та комунального майна, також агентство підтвердило національний довгостроковий рейтинг міста «A + (ukr)», прогноз - «негативний». Рейтинги облігацій Харківської міської ради підтверджені на рівнях «CCC» і «A+(ukr)». 

Як зазначає «Fitch Ratings», рейтинги міста Харкова стримуються рейтингами України («CCC»/«C»). Позитивними факторами агентство вважає значні фінансові залишки на рахунках міста станом на 1 жовтня 2014 року, що втричі перевищує обсяг боргу міста і, в свою чергу, знижує ризик рефінансування. За прогнозами «Fitch», борг Харкова залишиться низьким - на рівні близько 10% від поточних доходів в середньостроковій перспективі, підтримуваний близькими до збалансованих бюджетними показниками. У 2013 році борг Харкова становив 8% від поточних доходів при сильному показнику забезпеченості боргу (борг/поточний баланс) менше одного року. 

На сьогоднішній день міжнародний рейтинг Харкова за шкалою «Fitch» знаходиться на одному рівні з суверенним рейтингом України - «CCC».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини