Міська влада просить правоохоронні органи розслідувати знищення пам'ятника Леніну
01 жовтня 2014 10:02
Міська влада просить правоохоронні органи розслідувати знищення пам'ятника Леніну Міська влада просить правоохоронні органи міста Харкова розслідувати незаконне знесення пам'ятника Леніну на пл. Свободи 28 вересня.
Так, директор КСП «Харківзеленбуд» Микола Блуд надіслав на ім'я прокурора міста Харкова Євгена Поповича заяву про скоєний злочин, в якому висловив прохання почати досудове розслідування за цим фактом. Як зазначено в заяві, пам'ятник Леніну знаходиться на балансі підприємства з 1995 року, і згідно з ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України за умисне незаконне знищення, руйнування та пошкодження об'єктів культурної спадщини передбачено кримінальне покарання. 

Крім того, Харківський міський голова Геннадій Кернес надіслав на ім'я начальника ГУ МВС України в Харківській області Анатолія Дмитрієва листа, в якому просить провести перевірку законності знесення пам'ятника монументального мистецтва місцевого значення, рішення облуправління міліції про закриття кримінального провадження за фактом знищення пам'ятника Леніну як об'єкта культурної спадщини та факту бездіяльності міліції під час знесення пам'ятника 28 вересня. 

Також міський голова надіслав листа на ім'я прокурора Харківської області Юрія Данильченка, в якому виклав аналогічні прохання, а також попросив перевірити законність розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути, яким він одноосібно прийняв рішення про виключення пам'ятника Леніну з Державного реєстру пам'ятників України і дав дозвіл на його терміновий демонтаж, порушивши тим самим Конституцію та інші закони країни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини