Протокол №5 позачергового засідання міської комісії Щодо посилення карантинних обмежень на території міста Харкова

За останні декілька днів значно збільшилась кількість захворювань на COVID 19. Тільки за останню добу цей показник склав близько 700 осіб.

Комісія вирішила: 

  1. З 10 квітня поточного року обмежити роботу закладів громадського харчування(ресторанів, барів, кафе тощо), непродовольчих магазинів, салонів краси, спортивних установ і закладів культурної сфери міста, включаючи кінотеатри, до 20-00.
  2. Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради (Китайгородська В.В.), адміністраціям районів міста, керівництву ринків та торговельних майданчиків посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів працівниками та відвідувачами закладів торгівлі.
  3. Департаменту освіти Харківської міської ради (Деменко О.І.) організувати дистанційне навчання учнів 5-11 класів. Заняття учнів початкової школи та діяльність дошкільних закладів проводити з суворим дотриманням протиепідемічних заходів.
  4. Департаменту інфраструктури Харківської міської ради
     (Дульфан С.Б.) забезпечити неухильне виконання заходів з проведення дезінфекції, вологого прибирання у метрополітені, міському електротранспорті, на об'єктах транспортної інфраструктури. Рекомендувати керівникам підприємств, які здійснюють перевезення населення, в тому числі, автомобілями таксі, здійснити аналогічні заходи.
  5. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції в Харківській області разом з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області та іншими уповноваженими органами (відповідно до компетенції) організувати роботу щодо контролю за виконанням проти епідеміологічних обмежень, визначених постанову Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 зі змінами. 
  6. Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради (Сідоренко Ю.С.) провести широке інформування населення міста Харкова щодо поточної епідемічної ситуації на території міста Харкова, введення додаткових обмежень та необхідності дотримання маскового режиму, витримування соціальної дистанції та виконання заходів дезінфекції. 
  7. Контроль за виконанням даного рішення комісії покласти на заступника міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста – керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м. Харкові Руденка А.І. та секретаріат комісії (Пушкарьов О.Ф.). 

 

 
Секретар міської ради,
голова комісії                                                                 І.О. ТЕРЕХОВ

Друкувати