Протокол №16 позачергового засідання міської комісії «Про виконання превентивних заходів безпеки суб'єктами господарювання та населенням міста Харкова в період послаблення карантину»

Заслухавши інформацію начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, 

Комісія вирішила:

1. Департаменту інфраструктури Харківської міської ради (Дульфан С.Б.) забезпечити посилення контролю щодо:


1.1. використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у т.ч. виготовлених самостійно, персоналом і пасажирами метрополітену, наземного електричного та автомобільного транспорту;

1.2. проведення дезінфекції рухомого складу метрополітену, наземного електротранспорту та автомобільного транспорту підприємств-перевізників.

                                        Термін: на період дії карантину

2. КП «Харківський метрополітен» (Стаматін В.В.), КП «Жовтневе трамвайне депо» (Кучеренко А.В.), КП «Салтівське трамвайне депо» (Приймак В.О.), КП «Тролейбусне депо № 2» (Липовий Д.В.), КП «Тролейбусне депо № 3» (Курочка О.В.) забезпечити безумовне виконання протиепідемічних заходів щодо проведення дезінфекції рухомого складу, а також контролю за наявністю засобів індивідуального захисту у працівників та пасажирів.                          

                                       Термін: на період дії карантину

3. Департаменту інфраструктури Харківської міської ради (Дульфан С.Б.) довести до відома керівництва зазначених комунальних підприємств вимоги п. 2 даного рішення.


4. Рекомендувати Управлінню патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції (Стрижак А.О.), ГУ Національної поліції в Харківській області (Сокуренко В.В.) посилити нагляд за виконанням населенням міста протиепідемічних вимог під час перебування в громадських  місцях та при користуванні міським транспортом, вживати відповідні заходи реагування у разі виявлення порушень вказаних вимог.

                                        Термін: на період дії карантину 

5. Тимчасовій комісії щодо контролю за виконанням Комплексного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV (Горбунова-Рубан С.О.) забезпечити дієвий контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, визначених чинними нормативними актами, на підприємствах побутового обслуговування, торгівлі та громадського харчування за результатами епідрозслідувань захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

                                        Термін: на період дії карантину 

6. Рекомендувати Управлінню державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області (Зубкова І.А.), Харківській міській філії державної установи «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» (Чегодайкін В.М.):

6.1. Підготувати проєкт звернення за підписом першого заступника голови міської комісії з питань ТЕБ і НС до керівництва Харківської державної обладміністрації про надання інформації щодо стану захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19серед працівників державних підприємств міста Харкова.

                                        Термін: 15.06.2020

6.2. Щоденно надавати Тимчасовій комісії щодо контролю за виконанням Комплексного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV (Горбунова-Рубан С.О.) інформацію про результати епідрозслідувань для здійснення перевірок.

                                        Термін: на період дії карантину 

7. Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради (Сідоренко Ю.С.) в межах повноважень здійснити заходи щодо  інформування засобами масової інфомації населення міста Харкова про необхідність обов’язкового дотримання протиепідемічних вимог та виконання правил безпечного перебування в громадських місцях та транспорті.

                                        Термін: на період дії карантину 

8. Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради (Китайгородська В.В.), адміністраціям районів Харківської міської ради відповідно до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 22.04.2020 № 243 «Про наділення повноваженнями складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 443 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей» посилити роботу з виявлення порушень правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішеннями органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

                                        Термін: на період дії карантину 

9. Директорам департаментів Харківської міської ради, в управлінні яких є комунальні підприємства, організації та установи, посилити контроль за виконанням керівниками цих підприємств, організацій та установ Рекомендацій з проведення додаткових протиепідемічних заходів на комунальних підприємствах, організаціях та установах міста Харкова, затверджених розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в м. Харкові від 07.05.2020 № 16.

                                        Термін: на період дії карантину 

10. Контроль за виконанням даного рішення комісії покласти на заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства – керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м. Харкові Руденка А.І. та секретаріат комісії (Пушкарьов О.Ф.).


Інформацію про виконання протокольних рішень надавати через Департамент по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту.
 

 

                    
 
Перший заступник міського
голови, перший заступник
голови комісії                                                                         І.О. ТЕРЕХОВ

Друкувати