Протокол №14 позачергового засідання міської комісії Щодо поточної епідемічної ситуації та введення додаткових карантинних обмежень на території міста Харкова

Щодо поточної епідемічної ситуації та введення додаткових карантинних обмежень на території міста Харкова. 

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення, 

Комісія вирішила:

Відповідно до пункту 32 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, а саме: 

1. Заборонити приймання відвідувачів у кінотеатрах, кінозалах, театрах та інших суб’єктах діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку розміщення, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі.

                               Термін дії: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

2. Зобов'язати керівників підприємств, установ і організацій торгівлі і громадського харчування, ринків та торгівельних майданчиків проводити обов'язковий температурний скринінг відвідувачів.

                               Термін дії: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

3. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій утриматись від проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів.

                               Термін дії: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

4. Рекомендувати керівникам суб'єктів господарювання усіх форм власності здійснити вичерпних заходів щодо проведення вакцинації працюючого персоналу або регулярного тестування на COVID -19.

                               Термін дії: на період дії карантину

5. Заборонити перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, на територіях закладів охорони здоров’я та освіти; в підземних переходах, на зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.

                               Термін дії: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

6. Департаменту охорони здоров'я (Сороколат Ю.В.) забезпечити безперебійну роботу пунктів вакцинації та тестування населення на COVID -19.

                               Термін дії: на період карантину

7. Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради (Сідоренко Ю.С.) продовжити роботу з інформування населення міста Харкова щодо поточної епідемічної ситуації на території міста Харкова та необхідності дотримання протиепідемічних заходів

                          Термін дії: на період карантину

8. Контроль за виконанням даного рішення комісії покласти на заступника міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста – керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в м. Харкові
Руденка А.І. та секретаріат комісії (Пушкарьов О.Ф.).

 

 
Заступник міського голови з питань
забезпечення життєдіяльності міста,
перший заступник голови комісії                                           А.І. РУДЕНКО
 
 
Відповідальний секретар комісії                                            О.Ф. ПУШКАРЬОВ

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes