Протокол №1 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Про виконання заходів щодо недопущення дестабілізації громадсько-політичної обстановки в м. Харкові

Інформували: начальник відділу УСБУ в Харківській області Дягірєв О.В., начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Харківській області Бірбасов С.І.

 

Комісія визначає:

Відповідно до інформації доповідачів проведення масової акції громадської організації «МОЛОДЬ ХАРКІВ» з заявленою кількістю учасників 5 тисяч може викликати суттєві труднощі в забезпеченні публічної безпеки та порядку в центральній частині міста. Також потребує врахування той факт, що проведення громадсько-масових заходів у теперішній час використовується окремими радикально-налаштованими особами для організації провокацій, спрямованих як на дискредитацію керівництва держави, так і на загострення суспільно-політичної ситуації у місті та регіоні в цілому.

У відповідності до Положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.2016р. № 92, яким з 12.08.2016р. для Харківської області введено рівень терористичної загрози «ЖОВТИЙ».

Крім того, останнім часом на території міста різко зростає кількість захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Тому проведення зазначеного заходу може негативно вплинути на епідеміологічну ситуацію на території міста.

 

Комісія вирішила:

1. Рекомендувати керівнику громадської організації «МОЛОДЬ ХАРКІВ» Ткаченку Є.С. відмовитись від проведення зазначених у повідомленні масових заходів на території м. Харкова.

2. Юридичному департаменту Харківської міської ради (Бровченко І.О.), у разі незгоди керівника громадської організації «МОЛОДЬ ХАРКІВ» Ткаченка Є.С., терміново підготувати та направити до Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву про заборону проведення громадській організації «МОЛОДЬ ХАРКІВ» 5 лютого 2022 року масових заходів в м. Харкові, а саме з 14-00 по 17-00 за маршрутом:від майдану Конституції по вул. Сумській до площі Свободи маршу «Марш Єдності». При розгляді справи залучити представників УСБУ в Харківській області, ГУ ДСНС України у Харківській області, ГУ Національної поліції в Харківській області та Харківської обласної державної адміністрації.

3. Контроль за виконанням даного рішення комісії покласти на директора Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради (Топчій В.О.) і секретаріат комісії (Пушкарьов А.Ф.). 

Інформацію про виконання протокольних рішень надавати через Департамент по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту. 

 

                    
 
Директор Департаменту по взаємодії
з правоохоронними органами
та цивільного захисту                                                            В.О. ТОПЧІЙ
 
 
 
Відповідальний секретар
комісії                                                                                      О.Ф. ПУШКАРЬОВ

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes