Про внесення змін до розпорядження міського голови від 11.03.2020 № 50 «Щодо організації виконання на території міста Харкова постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19»»
У К Р А И Н А 
ХАРЬКОВСКИЙ  ГОРОДСКОЙ  ГОЛОВА
 
 
РАСПОРЯЖЕНИЕ
 
 
От __17.03.2020_____ № 55

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211», з урахуванням рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 17.03.2020, керуючись ст.ст. 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: 

1. Внести зміни до розпорядження міського голови від 11.03.2020 № 50 «Щодо організації виконання на території міста Харкова постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19»», виклавши його у такій редакції: 

1.1. Вжити на території міста Харкова на встановлений Кабінетом Міністрів України період карантину такі заходи: 

1.1.1. Заступнику міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Лобойченку К.А., Департаменту освіти Харківської міської ради (Деменко О.І.), Департаменту культури Харківської міської ради (Бабицька С.І.) забезпечити
у підпорядкованих закладах освіти:

1.1.1.1. Здійснення заходів щодо запровадження карантину та заборони відвідування закладів освіти її здобувачами.

1.1.1.2 Призупинення проведення та участь у масових заходах освітнього, спортивного та мистецько-розважального характеру в приміщеннях та на території закладів освіти, зокрема проведення олімпіад, спартакіад, змагань, конкурсів (зокрема конкурсів фахової майстерності), виставок, концертів, пробного зовнішнього оцінювання тощо.

1.1.1.3. Інформування здобувачів освіти та співробітників закладів освіти щодо заходів запобігання поширення хвороби, проявів хвороби та дій у випадку захворювання та розміщення відповідної інформації на сайті.

1.1.1.4. Проведення навчальних занять за допомогою дистанційних технологій та розроблення заходів щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації.

1.1.1.5. Організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі реального часу через Інтернет.

1.1.1.6. Виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій (https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov). 

1.1.2. Департаменту культури Харківської міської ради (Бабицька С.І.) звернутись до керівників театрів, кінотеатрів, музеїв тощо щодо припинення культурно-масових заходів. 

1.1.3. Заступнику міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Лобойченку К.А., Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради (Китайгородська В.В.), Департаменту культури Харківської міської ради (Бабицька С.І.) забезпечити здійснення заходів щодо заборони роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту. 

1.1.4. Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради (Китайгородська В.В.) звернутись до керівників суб’єктів господарювання, на яких не поширена заборона роботи в умовах карантину, щодо:

1.1.4.1. Посилення дезінфекційного режиму (проведення систематичного вологого прибирання приміщень, територій, павільйонів та інших споруд).

1.1.4.2. Забезпечення працівників достатньою кількістю засобів індивідуального захисту.

1.1.4.3. Забезпечення умов для дотримання особистої гігієни.

1.1.4.4. Забезпечення дотримання температурного режиму у приміщеннях об’єктів.

1.1.4.5. Забезпечення щоденного моніторингу за станом здоров’я підлеглих працівників в трудових колективах та при виявленні ознак ГРВІ – не допускати до роботи та спрямувати такого працівника до лікувального закладу (за згодою) чи додому для подальшого лікування.

1.1.4.6. При виявленні людини з ознаками ГРВІ – інформувати Департамент охорони здоров’я Харківської міської ради про місце її знаходження (на дому чи в лікувальному закладі), для організації подальшого обстеження, спостереження та лікування (тел. 725-28-91).

1.1.4.7. Проведення роз’яснювальної роботи серед працівників про заходи щодо запобігання захворюванню на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. 

1.1.5. Заступнику міського голови з питань інфраструктури міста Водовозову Є.Н. забезпечити здійснення заходів щодо заборони:

1.1.5.1. Перевезення пасажирів метрополітеном.

1.1.5.2. Перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху.

1.1.5.3. Перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі. 

1.1.6. Заступнику міського голови з питань інфраструктури міста Водовозову Є.Н.:

1.1.6.1. Внести зміни в маршрутизацію наземного громадського транспорту з метою забезпечення можливості прибуття на роботу працівників медичних закладів та комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність населення міста.

1.1.6.2. Посилити заходи щодо контроля за проведенням санітарної (антивірусної) обробки рухомого складу громадського транспорту. 

1.1.7. Заступнику міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Горбуновій-Рубан С.О:

1.1.7.1. Забезпечити тимчасове припинення проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних.

1.1.7.2. Забезпечити максимальну готовність та перепрофілювання медичних закладів для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

1.1.7.3. Організувати подання щодня до Міністерства охорони здоров’я інформації про здійснення заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. 

1.1.8. Керівникам виконавчих органів Харківської міської ради, підприємств та закладів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Харкова:

1.1.8.1. Забезпечити заборону проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

1.1.8.2. Забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі реального часу через Інтернет.

1.1.8.3. Посилити дезінфекційні заходи в адміністративних будівлях та приміщеннях.

1.1.8.4. Підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях;

1.1.8.5. Забезпечити працівників достатньою кількістю засобів індивідуального захисту.

1.1.8.6. Забезпечити умови для дотримання особистої гігієни.

1.1.8.7. Забезпечити щоденний моніторинг за станом здоров’я підлеглих працівників та при виявленні ознак ГРВІ – не допускати до роботи та спрямувати такого працівника до лікувального закладу (за згодою) чи додому для подальшого лікування.

1.1.8.8. При виявленні людини з ознаками ГРВІ – інформувати Департамент охорони здоров’я Харківської міської ради про місце її знаходження (на /дому чи в лікувальному закладі), для організації подальшого обстеження, спостереження та лікування (тел. 725-28-91).

1.1.8.9. Проводити роз’яснювальну роботи серед працівників про заходи щодо запобігання захворюванню на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

1.1.9. Рекомендувати організаторам масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів перенести проведення раніше запланованих заходів на інші терміни.

1.1.10. Рекомендувати начальнику управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Зубковій I.A. здійснювати постійний контроль за рівнем захворюваності на території міста Харкова на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

2. Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради (Сідоренко Ю.С.) довести це розпорядження до відома населення міста шляхом оприлюднення на сайті Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету та в газеті «Харьковские известия».

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови Терехова І.О.

 

 
Міський голова                                                                        Г.А. КЕРНЕС

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes