Ялинку на площі Свободи встановлять до Дня Святого Миколая
16 листопада 2016 17:19 Культура
Ялинку на площі Свободи встановлять до Дня Святого Миколая Завершити встановлення головної ялинки Харкова на пл. Свободи планують до 19 грудня, до Дня Святого Миколая.

Як повідомила головний художник міста Світлана Дуденко, ця буде та ж ялинка, що і була в минулі роки. Вона відреставрована, приведена до ладу і засяє по-новому.

«На ялинці будуть нові комбінації кольорів, різні зимові орнаменти і напис, тільки тепер уже привітання з Новим, 2017 роком», - повідомила Світлана Дуденко.

Нагадаємо, що висота головної міської ялинки - 36,7 м. До сих пір харківська ялинка вважалася найвищою в Україні. Головна ялинка міста - складна інженерна споруда, вона зібрана з безлічі окремих деталей, підсвічена світлодіодними лампами, як гігантський телеекран, з великою кількістю піксельних лампочок. Освітлення дає близько 100 світлових і колірних варіацій денного і нічного оформлення, що чергуються. На ялинці кілька тисяч куль з глянсового пластика, завитки, що світяться й які передають морозні візерунки, 50 великих куль, що світяться, - кожен сезон їх замінюють, монтують, допрацьовують.

Цього року в Харкові пройде понад 50 новорічних і різдвяних заходів - масових гулянь, спортивних змагань, конкурсів, концертів, виставок. З їхнім повним списком можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини