Визначена п'ятірка кращих пропозицій у проекті «Активний харків'янин» за травень
29 травня 2015 15:43 Суспільство
Визначена п'ятірка кращих пропозицій у проекті «Активний харків'янин» за травень Підбито підсумки голосування за травень у мобільному додатку «Активний харків'янин».

Найбільшу кількість голосів користувачів отримала пропозиція ввести систему електронної черги в паспортному столі і у відділі віз та реєстрації Державної міграційної служби, як в посольствах і консульствах багатьох країн при подачі документів на візу (230 голосів - за, 13 - проти, 11 - не визначилися).


На другому місці опинилася пропозиція створити програму прийому фотоскарг на різні порушення за допомогою мобільних телефонів, наприклад, для фіксації неправильного паркування авто, аварійного стану доріг, будинків, споруд, порушень правил пожежної, санітарної, газової безпеки, прострочених медикаментів, продуктів, незаконної діяльності салонів ігрових автоматів, продажу бензину тощо. Після фотофіксації, по можливості, зчитуються дані GPS-приймача, обирається необхідна установа чи організація - міліція, ДАІ, СЕС, КП «Жилкомсервіс» і т.д. (221 голос - за, 10 - проти, 12 - не визначилися).

Також користувачам додатку «Активний харків'янин» сподобалася пропозиція прибрати з переходів у метро нелегальних торговців і дати можливість торгувати тільки в спеціально обладнаних, закритих кіосках, не допускати «кришування» торговців співробітниками міліції (215 голосів - за, 17 - проти, 16 - не визначилися).

Четверте місце посіла пропозиція обладнати трамваї і тролейбуси відеореєстраторами, щоб не виникали спірні моменти у випадку ДТП (196 - за, 18 - проти, 21 - не визначився).

Ще одна пропозиція - збільшити кількість паркувальних місць у спальних районах, у тому числі від одного машиномісця до декількох залежно від ландшафту з використанням пластикових платформ тощо (185 - за, 24 - проти, 24 - не визначилися).

Всі ці пропозиції будуть передані на розгляд міської влади.

Нагадаємо, новий додаток «Активний харків'янин» можна завантажити на мобільний телефон з операційною системою Android. Завдяки програмі городяни можуть вносити свої пропозиції щодо поліпшення життєдіяльності міста в соціальній, культурній, освітній, спортивній сферах, в галузі житлово-комунального господарства та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини