Виконком виступив проти пікету на площі Свободи
09 грудня 2014 17:19 Місто
Виконком виступив проти пікету на площі Свободи Погоджувальна комісія Харківського міськвиконкому не підтримала прохання громадської організації «Трудова Харківщина» про проведення акції-пікету Харківської обласної державної адміністрації на пл. Свободи.

Засідання погоджувальної комісії з розгляду повідомлень про проведення громадських, політичних та інших масових заходів пройшло сьогодні, 9 грудня, у міськраді.

Пікет організатори хотіли провести у зв'язку з включенням до складу уряду України іноземців, що, на думку представників «Трудової Харківщини», є порушенням Конституції України і може загрожувати незалежності країни.

На засіданні комісії заступник міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов підкреслив, що сьогодні подібні акції можуть дати новий привід для подальших провокацій в такий складний для країни час.

«Будемо діяти за законом. Ситуація в країні напружена, який сенс ще більше нагнітати обстановку і давати привід для провокацій. Ви стверджуєте, що виступаєте з проукраїнською позицією, але в даній ситуації ви спрацювали б не на користь країни», - звернувся до голови громадської організації «Трудова Харківщина» Павлу Тищенко Ігор Терехов.

Крім того, заступник мера нагадав, що сьогодні діє розпорядження Харківського міського голови Геннадія Кернеса з приводу організації в місті новорічних свят, зокрема, встановлення ялинки на пл. Свободи, тому проводити пікет в передноворічні дні недоцільно.

За підсумками засідання погоджувальна комісія прийняла рішення передати клопотання про недопущення проведення акції в суд, де і буде прийнято остаточне рішення.

Зазначимо, що акцію планували провести на пл. Свободи 10 грудня з 12:00 до 13:00. Для участі в акції було заявлено до 30 чоловік.

Нагадаємо, що 2 грудня на засіданні Верховної Ради України на посаду міністра охорони здоров'я був призначений Олександр Квіташвілі, міністром економічного розвитку і торгівлі України став Айварас Абромавічус, який змінив підданство Литви, а Міністерство фінансів очолила колишня громадянка США українського походження Наталія Яресько. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини