В екопарку з'явилися страусенята нанду і вовченя
17 серпня 2015 12:37 Екологія
В екопарку з'явилися страусенята нанду і вовченя Десять маленьких страусів нанду і вовченя стали мешканцями регіонального ландшафтного парку «Feldman Ecopark».

Як повідомили в екопарку, страусенятам від двох тижнів до місяця. У природі вони живуть в Південній і Центральній Америці, їдять фрукти, коріння, насіння і комах. Нанду не літають, але прекрасні бігуни - розвивають швидкість до 60 км/год. У «Feldman Ecopark» вже є далекі родичі нанду - страуси ему. Вони добре ладять із сусідами по вольєру - кенгуру - і люблять спілкуватися з відвідувачами.

Також новим мешканцем екопарку стало вовченя по кличці Джадж. Двомісячного дитинчати прикордонники вилучили у господарів, які хотіли схрестити його з собакою і використовувати для полювання. Після того, як Джадж потрапив в руки вартових закону, він був направлений на перетримку в зоопарк Межигір'я. Про вовченя дізнався співробітник Київського зоопарку, біолог Сергій Григор'єв, який його виходив і привіз до харківського екопарку, де вже є вовчиця по кличці Даша. Молоду пару поселять в одному вольєрі, як тільки Джаджу зроблять необхідні щеплення.

Як повідомили в екопарку, вовченя Джадж отримав будинок завдяки Всеукраїнській службі порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин, яка впродовж кількох років працює на базі регіонального ландшафтного парку. В службу за телефоном гарячої лінії може звернутися кожен, хто знайшов поранену або ослаблену тварину. Представники служби приїжджають в будь-яку точку України, забирають тварину, при необхідності лікують і передають зоопаркам. Тільки за це літо в рамках проекту було врятовано кілька сотень тварин: в основному це птахи, копитні і великі хижаки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини