«Ukrainian Fashion Week» підтримує харківський конкурс молодих дизайнерів
12 березня 2018 16:26 Місто
«Ukrainian Fashion Week» підтримує харківський конкурс молодих дизайнерів Прийом заявок на участь у II Всеукраїнському конкурсі молодих дизайнерів одягу «Start Fashion» завершиться 20 березня, а 29 березня у Харківській школі архітектури пройдуть фінальні покази колекцій.

Як повідомила  сьогодні, 12 березня, у прес-центрі Харьківської міської ради начальник відділу інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська, цього року конкурс пройде у семи номінаціях: street fashion, national style, luxury, avangard fashion, eco-style, semicouture, Kharkov city style. Участь у конкурсі - безкоштовна, на сьогоднішній день вже надійшло близько 60 заявок від конкурсантів з Харкова, Києва, Запоріжжя, Ужгорода, Дніпра, Хмельницького. Подати свою анкету можна до 20 березня, перейшовши за посиланням.

«Торік було 140 заявок від молодих дизайнерів з усієї України, сподіваємося, що при тій божевільній конкуренції, яка існує, зараз номінантів буде не менше. Ми б хотіли підкреслити цим конкурсом, що Харків готовий надати майданчик для розвитку молодих талановитих людей. Цього року за допомогою наших партнерів - Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого - ми надамо безкоштовне проживання для учасників з інших міст. Ми хочемо створити цікаві і правильні умови для розвитку їхньої творчості», - сказала Вікторія Грецька-Миргородська.

Фінальний показ конкурсу «Start Fashion» пройде 29 березня в рамках фестивалю моди і дизайну «Kharkiv Fashion». У журі увійдуть Вікторія Грецька-Миргородська, глава Департаменту по роботі з дизайнерами «Ukrainian Fashion Week» Олександра Кокуріна, президент-голова правління асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт, фешн-консультант і автор блогу «Studio of my dreams» Наталія Лук'янець, творець бренду «Циркуль» Олександр Мельниченко, керівник проекту «Odessa Fashion Day» Костянтин Леонтьєв, директор фестивалю та виставки «Kyiv Fashion» Яна Чернявська, харківський дизайнер Костянтин Пономарьов та інші представники фешн-індустрії.

На конкурсі будуть визначені переможці, які посядуть 1-е, 2-е та 3-е місця. Володар Гран-прі отримає можливість представити свою колекцію на Всеукраїнському конкурсі молодих дизайнерів «Погляд у майбутнє», який оцінює журі у складі представників з різних країн світу і який висвітлюють національні fashion-видання, такі як «Vogue», «Elle», «Harper's Bazaar» та ін.

Які ще перспективи у молодих дизайнерів можуть з'явитися після участі у харківському конкурсі, розповіла голова оргкомітету всеукраїнського фестивалю моди «Ukrainian Fashion Week» Ірина Данилевська.

«Ми із задоволенням  і відповідальністю підтримуємо всеукраїнський конкурс «Start Fashion», тому що місія «Ukrainian Fashion Week», яка була визначена трохи більше 20 років тому, - підтримка та розвиток молодих дизайнерів в Україні. Дуже багато молодих людей зараз не бачать свого майбутнього в Україні, і нам потрібно зробити все, щоб вони відчули, що в цій країні для них відкриті великі перспективи, що є люди, які зацікавлені в розвитку молодих людей, їхніх талантів, і що у них є шанс реалізувати свій талант. Чим гарний конкурс «Start Fashion»? Тим, що він проходить разом з проектом «Kharkiv Fashion», і це означає, що на одному подіумі в Харкові збираються ті, хто творить майбутнє моди в Україні, і ті, хто вже працюють в цій сфері. Гості «Kharkiv Fashion» - не тільки дизайнери, але і власники фабрик, ті, хто керує виробництвом, потенційні інвестори для молодих дизайнерів, люди науки, мистецтва - всі ті, хто може створити для дизайнера середовище, яке підтримає його в майбутньому і дасть можливість бути затребуваним», - підкреслила Ірина Данилевська.

Вона зазначила, що з такою ж метою 19 років тому був створений Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів «Погляд у майбутнє», фінал якого в черговий раз відбудеться в Одесі. За її словами, більше половини дизайнерів, які зараз представляють Україну в світі, починали саме з участі в цьому конкурсі.

«Те ж відбувається і в разі з «Start Fashion». Дві прекрасні дівчинки - Лана Тесленко та Олена Майстра, які брали участь у «Start Fashion» в Харкові, в цьому сезоні показали свої колекції на подіумі «Ukrainian Fashion Week», - повідомила Ірина Данилевська, говорячи про перспективи учасників конкурсу.

Крім того, як зазначила Вікторія Грецька-Миргородська, в Харкові створено кластер легкої промисловості, а 18 березня стартують безкоштовні заняття Школи соціального проектування і грантрайтінга «Open Grants School», які можуть допомогти початківцям-дизайнерам і представникам інших сфер у розвитку свого бізнесу.

Нагадаємо, що фестиваль моди і дизайну «Kharkiv Fashion» пройде з 29 по 31 березняу Харківській школі архітектури (вул. Конторська, 5). У школі архітектури відбудуться покази колекцій українських дизайнерів та торгових брендів. Також пройдуть різні освітні заходи та семінари. Вестиме захід ведуча телепроекту «Світське життя» на телеканалі «1+1» Катерина Осадча. У рамках «Kharkiv Fashion» запланована зйомка нового випуску програми.  

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини