У Харкові замінять 30 кілометрів теплових мереж
27 лютого 2018 11:36 ЖКГ
У Харкові замінять 30 кілометрів теплових мереж Близько 30 км теплових мереж планують замінити у Харкові за кошти Світового банку.

Тепломагістралі зношені на 80%, більшість з них прослужили по 35 років. Це і стало причиною тих поривів, які трапилися за останні кілька днів у Харкові. Зараз аварії ліквідовані, і ситуацію можна вирішити лише замінивши зношені труби на нові.

Як повідомив директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, роботу зі Світовим банком у цьому напрямку почали вести два роки тому. На першому етапі планується замінити 10 км мереж на різних ділянках по місту, зараз вже готується документація для проведення тендерів на виконання робіт. У цьому списку відрізок 94-ї магістралі, на якій на цих вихідних сталася аварійна ситуація.  

«Відновити надійність теплопостачання можна тільки заміною цих мереж. Їхній стан ми знаємо і тому два роки тому, коли ми починали працювати зі Світовим банком, ми цю трасу включили у реконструкцію за рахунок інвестування Світового банку. На сьогоднішній день ми маємо вже профінансовані і підготовлені проекти на реконструкцію мереж, загальна протяжність яких - близько 30 км», - повідомив Сергій Андрєєв.

Як зазначив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, поки роботи по заміні ділянок не виконані, комунальники працювали цілодобово, щоб усунути пориви. «Що стосується тих поривів, які були, тих дефектів - вони усунені. Завдяки спільній роботі «Харківводоканалу», «Харківських теплових мереж», усіх спеціалістів, які працювали дві доби», - підкреслив віце-мер. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини