У Харкові встановлять меморіальну дошку лікарю Владиславу Франківському
01 лютого 2018 17:22 Місто
У Харкові встановлять меморіальну дошку лікарю Владиславу Франківському Меморіальну дошку видатному лікарю, засновнику міської дитячої лікарні, Почесному громадянину міста Харкова Владиславу Франківському встановлять на фасаді будівлі Харківського наукового медичного товариства (вул. Максиміліанівській, 11).

Таке рішення було прийнято сьогодні, 1 лютого, на засіданні Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Також на одному з будинків по вул. Франківській на честь видатного лікаря планується встановити пам'ятну табличку-покажчик.

Владислав Франківський був ініціатором створення першої дитячої інфекційної лікарні в Харкові, санітарної служби, притулку для невиліковних хворих. Також він був одним із засновників Харківського медичного товариства, брав активну участь в його діяльності. За великі заслуги перед жителями міста Владислав Франківський був обраний Почесним громадянином Харкова. Іменем видатного лікаря ще при його житті була названа вулиця в центрі міста, а колеги та хворі називали його не інакше як ідеалом доктора.

Меморіальну дошку на фасаді будівлі по вул. Культури, 23 встановлять колишньому керівникові і одному із засновників СБУ (1994-1995), генералу-полковнику Валерію Маликову. Крім того, в місті увічнять пам'ять архітектора Сергія Тимошенка - меморіальну дошку видатному архітекторові встановлять на будівлі по вул. Мироносицькій, 44, де він жив.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, увічнення пам'яті відомих харків'ян важливо для молодого покоління.

«Ці люди прославляли Харків, вони привнесли нове в архітектуру міста, і вони гідні того, щоб про них пам'ятали, щоб майбутнє покоління знало свою історію та історію Харкова», - підкреслив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини