У Харкові пройшов перший форум інвесторів і бізнесменів
28 травня 2014 17:57
У Харкові пройшов перший форум інвесторів і бізнесменів Форум ідей «First capital» пройшов сьогодні, 28 травня, в Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця.
Як повідомили організатори, форум ідей відбувся на базі ХНЕУ вперше, але проводити його планують щорічно. Організатори зазначили, що форум - це не майданчик для отримання коштів, а можливість знайти контакти інвесторів і отримати корисні поради для розвитку своїх ідей від експертів в галузі стартапів. 

Всього на форумі презентували 16 проектів, які представили команди бізнесменів-початківців. Студенти склали 90% учасників конкурсу. Проекти були розділені на два напрямки: соціально-економічний і IT-стартап. Наприклад, студентки 4 курсу ХНЕУ розробили проект щодо створення IT-центру для інвалідів-візочників, де людей з обмеженими фізичними можливостями спочатку навчили б основам веб-розробок, а потім там же надали роботу. Ще один студент розробив навігаційну систему для використання в аеропортах, яка дозволяє відвідувачеві знайти потрібний йому об'єкт всередині будівлі. 

Спілкувалися з підприємцями-початківцями директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, представники молодіжних організацій та агентств із забезпечення послуг в інтернеті. 

Зокрема, Костянтин Лобойченко розповів про перспективи взаємодії бізнесу та міської влади і зазначив, що команда його департаменту завжди готова підтримати молодь у сфері бізнесу. 

Нагадаємо, що форум ідей «First capital» пройшов за підтримки Харківської міської ради. Взяти участь у форумі могли всі бажаючі на безкоштовній основі. 

З кращими проектами можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини