У Харкові пройде виставка «живої кераміки»
06 вересня 2017 11:01 Культура
У Харкові пройде виставка «живої кераміки» Виставка робіт художниці-аматорки Олени Галущенко «Жива кераміка» пройде з 7 по 26 вересня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62).

Як повідомили організатори, Олена Галущенко за фахом учитель математики. Кілька років тому вона захопилася художнім розписом гончарних виробів. Гончарні вироби для розпису художниці надає гончар і вчитель Віктор Зеленський, який народився в старовинному козацькому містечку Опішня - головному осередку сучасного українського гончарства. Віктор Зеленський зберігає та пропагує традиції українського гончарства. Сюжети і образи для своїх творів художниця бере з навколишнього її світу природи.

Також у виставці беруть участь колежанки художниці: Яна Вовк, викладачка живопису та декоративного мистецтва, член Харківського клубу писанкарства і Маргарита Крашеніця, молода художниця, студентка факультету архітектури Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бєкєтова.

В експозиції глядачі зможуть побачити понад сотню робіт, виконаних різними техніками. Це - розписані тарелі, горщики, вазони, керамічні яйця і живопис.

Відкриття виставки - 7 вересня, початок - о 17:00. Вхід - вільний. Час роботи виставкового залу: з 10:00 до 17:30, вихідний - неділя.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини