У Харкові пройде перший міжнародний соціальний форум
30 жовтня 2018 16:03 Суспільство
У Харкові пройде перший міжнародний соціальний форум Перший міжнародний соціофорум «Тенденції розвитку сім'ї в умовах сучасного суспільства» пройде 3 листопада у Єврейському культурному центрі «Бейт Дан» (вул. Тобольська, 46).

У ньому візьмуть участь представники Міністерства соціальної політики України, уповноважений Президента України з прав дитини, представники консульств іноземних держав, Фонду ООН в області народонаселення (UNFPA), Дитячого фонду ООН (UNICEF), Німецької федеральної компанії міжнародного співробітництва (GIZ), Канадської поліцейської місії в Україні, Національної поліції України, виконавчих органів, депутатського корпусу, Національної академії наук України, громадські об'єднання.

У рамках форуму пройдуть три панельні дискусії. Будуть розглянуті такі теми:

- «Сім'я в умовах сучасної трансформації  соціуму» (сім’я:  інституційна криза чи трансформація в контексті глобальних змін в сучасному суспільстві; міжнародні практики і підходи до ролі сім’ї в сучасних умовах; актуальні проблематики інституту сім'ї з урахуванням різних форм соціокультурного буття людей; про соціальні статуси у сфері сімейних стосунків: сучасна необхідність чи відображення минулого);

- «Ефективні практики формування усвідомленого батьківства: міжнародні підходи» (ефективні практики усвідомленого батьківства; громадські ініціативи у впровадженні нових моделей по роботі з сім'ями для формування сімейної етики; сімейна онлайн-безпека - відповідальність кожного);

- «Подолання домашнього насильства як питання громадської згуртованості: посилення комунікації і розвиток горизонтальних зв'язків у суспільстві» (нульова толерантність до насильства як мета та інструмент: шляхи формування; громадські ініціативи та державні сервіси на захисті права на життя, вільне від насильства: як вибудувати синергію; «небайдужі сусіди», «#янебоюсьсказати», «#розірви коло»: від звинувачення жертви до підтримки постраждалих; підтримуюча комунікація у суспільстві: роль місцевих ініціатив).

Час проведення - з 10:00 до 17:30 (реєстрація - з 9:00).

З 11:40 до 12:20 пройде брифінг для представників ЗМІ (актовий зал, 1 пов.).

Зазначимо, що проект форуму став одним з переможців міського конкурсу інноваційно-інвестиційних та іміджевих проектів. Участь у форумі можлива за запрошенням  організаторів, вхід для представників ЗМІ - вільний.

Організатори - громадська організація «Ми небайдужі» та Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради.  

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини