У Харкові проходить виставка петриківського розпису
04 жовтня 2016 12:56 Культура
У Харкові проходить виставка петриківського розпису Виставка петриківського розпису «Дерево життя - Дерево пізнання (школа петриківського розпису Тамари Вакуленко)» відкрилася в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62).

Основою експозиції стало монументальне панно з однойменною назвою («Дерево життя»), яке складається з 40 унікальних самобутніх фрагментів, виконаних в техніці петриківського розпису заслуженим майстром народної творчості України Тамарою Вакуленко та її ученицями, кожна з яких продемонструвала свою майстерність і оригінальність стилю.

На виставці також представлені роботи молодих майстрів з Києва, Харкова, а також досвідчених художниць, колишніх учениць Тамари Вакуленко. Запрошений гість виставки - член Спілки народних майстрів України, киянка Марина Саркісян.

Крім того, в експозицію увійшла серія «Рушники» заслужених майстрів народної творчості України Тамари і Олександра Вакуленків. Всі твори виконані за останній рік, раніше в Харкові не експонувалися.

В рамках виставки проводитимуться майстер-класи та спілкування з майстрами.

Виставка працюватиме до 15 листопада.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини