У Харкові прийнята декларація Генасамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи, яку направлять в ООН
23 травня 2015 14:18 Міжнародне співробітництво
У Харкові прийнята декларація Генасамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи, яку направлять в ООН Декларацію Генеральної Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи прийняли сьогодні, 23 травня, на засіданні в Харкові.

Заступник Харківського міського голови Ігор Терехов подякував учасникам Генеральної Асамблеї за продуктивну роботу і привітав з прийняттям декларації. Він зазначив, що Харків націлений на плідну роботу і подальший розвиток міжнародних відносин.

Згідно з декларацією, представники муніципалітетів Альтеттінга, Нюрнберга (обидва - Федеративна Республіка Німеччина), Анкари (Турецька Республіка), Бурси (Турецька Республіка), міста Гдиня (Республіка Польща), міста Клайпеда (Литовська Республіка), а також Харкова домовилися обмінюватися делегаціями та інформацією в усіх сферах життєдіяльності міст.

Керівники європейських міст, обговоривши тему «Роль міжнародного міжмуніципального партнерства в роботі місцевої влади», ухвалили рішення надавати особливого значення обміну досвідом та кращими практиками з зарубіжними партнерами в економічній, соціальній і культурній сферах, у питаннях інфраструктурного розвитку міст, а також спорту, туризму, освіти і науки. Крім того, домовилися проводити спільні семінари, науково-практичні конференції та виставки, а також заохочуватимуть обміни вченими, дослідниками, фахівцями і стажистами.

Зазначимо, що декларація Генеральної Асамблеї буде спрямована Харківською міською радою до Ради Європи та Ради з економіки та соціальних питань Організації Об'єднаних Націй. Згідно з декларацією, наступне засідання Президії асоціації пройде в місті Бурса в 2015 році, а засідання Генеральної Асамблеї та молодіжного комітету - в місті Клайпеда в 2016 році. Міста Харків, Альтеттінг, Анкара, Стамбул, Дармштадт, Клайпеда, Мюльхайм-на-Рурі і Ченстохова обрані до Президії асоціації. Харків став головою асоціації, а польське місто Ченстохова - заступником голови асоціації на 2015-2016 роки.

З повним текстом декларації можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини