У Харківському зоопарку оселився амурський тигр
12 січня 2017 11:21 Екологія
У Харківському зоопарку оселився амурський тигр Тигреня Єлисей прибуло до Харківського зоопарку в рамках програми Європейської асоціації зоопарків та акваріумів.

Як повідомили в зоопарку, амурському тигру сім місяців, зараз він звикає до нових умов свого побуту.

«Розставання з мамою позначається на його поведінці. Адже в природі самка виховує і дбає про дитинчат до двох років. За цей час тигренята стають не менше мами і вже знають, як знайти їжу, захищати територію і спілкуватися з живою і неживою природою. Співробітники зоопарку намагаються замінити тигреняті матір в усіх відношеннях», - зазначили в установі.

Тигреня прибуло до зоопарку в кінці грудня, після цього перебувало у карантинній зоні, після чого його переселили в більш просторе приміщення, і тепер тигреня чекатиме на відкриття свого нового житла - «Стежки тигра». В рамках програми ЄАЗА в установі очікують прибуття подруги для Єлисея, разом з якою вони можуть сформувати пару.

Зазначимо, що зараз з ініціативи міського голови в Харківському зоопарку повним ходом йде реконструкція і оновлення колекції тварин. У новій концепції зоопарку особливе місце займає збереження і розмноження рідкісних і зникаючих тварин.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини