У Харківському центрі зайнятості відкрився перший в Україні інформаційно-консультаційний центр
17 квітня 2015 17:18 Суспільство
У Харківському центрі зайнятості відкрився перший в Україні інформаційно-консультаційний центр Інформаційно-консультаційний центр відкрився сьогодні, 17 квітня, в Харківському обласному центрі зайнятості (вул. Броненосця «Потьомкін», 1а).

Харків став першим містом, де відкрився такий центр. Як повідомив директор ХОЦЗ Володимир Міненко, отримати допомогу в інформаційно-консультаційному центрі можуть всі бажаючі без реєстрації, яка дає статус безробітного. За його словами, фахівці центру допоможуть знайти роботу всім бажаючим, будь-то тимчасову або постійну. У центр можуть звертатися як харків'яни, так і вимушені переселенці із зони АТО. Їм надаватимуть юридичні консультації з питань зайнятості, кар'єрного зростання та складання резюме, нададуть допомогу у пошуку роботи та психологічну підтримку.

Центр орієнтований на роботу з різними категоріями громадян: школярами, молоддю, студентами та дорослими. Крім того, отримати консультацію тут можуть випускники шкіл зі східних регіонів країни, які не здали ЗНО. Їм запропонують здати психологічні тести, поспілкуватися з психологами і нададуть допомогу в отриманні професійної кваліфікації. Кінцева мета роботи центру - працевлаштувати цих людей.

Новий інформаційно-консультаційний центр відвідав голова Державної служби зайнятості України Ярослав Кашуба. Він зазначив, що створення бізнес-інкубатора, який діятиме при консультаційному центрі, - це ефективне інноваційне рішення. Відтепер служба буде супроводжувати людей, які захочуть відкрити свою справу. Для цього потрібно буде захистити бізнес-план, і протягом півроку з майбутніми підприємцями безкоштовно працюватимуть юристи, бухгалтери, представники бізнесу. Кошти на відкриття своєї справи можна буде отримати через Фонд соціального страхування. Ярослав Кашуба наголосив, що служба допоможе стати на ноги одним людям, щоб згодом вони звернулися в службу зайнятості за новими співробітниками.

Також цього року на базі служби зайнятості буде створено електронний кабінет роботодавця та всеукраїнська електронна база резюме.

Всього в українській базі даних про безробітних понад півмільйона осіб, а вакансій - близько 50 тис. Ярослав Кашуба зазначив, що цей дисбаланс потрібно врегулювати і поміняти філософію самої служби зайнятості, щоб вона опікувалась не безробітними, а зайнятістю населення.

Зазначимо, що глава Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба сьогодні знаходиться в Харкові з робочим візитом. Він уже відвідав ярмарок можливостей, який пройшов в Національному фармацевтичному університеті, а також зустрінеться з роботодавцями Харківщини.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини