У харківських лікарнях виконуватимуть класику для пацієнтів з онкологією
30 листопада 2016 17:18 Суспільство
У харківських лікарнях виконуватимуть класику для пацієнтів з онкологією Соціальний проект «Музика проти раку» відкрився сьогодні, 30 листопада, в камерній залі Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського.

На честь відкриття проекту в консерваторії відбувся концерт, на якому харківські музиканти виконали твори Вольфанга Амадея Моцарта, Фелікса Мендельсона Бартольді та інших композиторів.

За словами організаторів, проект створений для соціальної та психологічної підтримки пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Під час проекту люди з онкологією зможуть отримати психологічну допомомгу і послухати класичну музику.

До цього проекту долучилися Інститут медичної радіології і Харківський обласний онкологічний центр, в яких будуть проходити концерти. 

Як повідомили організатори, музиканти також планують зайнятися вивченням музичної терапії, щоб підбирати таку музику, яка б більш ефективно допомагала і підтримувала людей з онкологічними патологіями.

Як повідомила ректор університету мистецтв Тетяна Вєркіна, часто в суспільстві замовчують цю проблему, але проект покликаний розповісти про проблему онкозахворювань та допомогти пацієнтам з цією хворобою.

За словами директора Обласного онкологічного центру Дениса Скорого, в перебіг хвороби дуже важливим є питання соціального благополуччя і емоційного стану хворого.

«Ця акція спрямована на те, щоб довести, що рак - це не вирок. Також ми хочемо зруйнувати бар'єр між здоровою людиною і людиною з онкологічною хворобою. У цьому нам допоможе медицина і музика», - підкреслив Денис Скорий.

Соціальний проект проходитиме протягом року. Очікується, що до Харкова в цьому напрямку підключаться музиканти Києва та Одеси.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини