У Харкові затвердили нові тарифи на паркування (доповнено)
18 січня 2012 16:33
У Харкові затвердили нові тарифи на паркування (доповнено) Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 18 січня, затвердив нові тарифи на платне паркування на вулицях Харкова.

Граничний тариф затвердили в розмірі 5 грн за одне місце за годину на відведеному платному паркуванні (розміщеному в межах проїжджої частини вулиці, дороги або тротуару) і 2 грн за одне місце за годину на спеціально обладнаному наземному платному паркуванні (розміщеному поза межами проїжджої  частини вулиці, дороги або тротуару).
Заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради Михайло Фатєєв підкреслив, що тарифи встановлено не фіксовані, а граничні, максимально допустимі.
Як зазначили в управлінні тарифної політики департаменту, нові тарифи сформовано відповідно до вимог Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів. Цей порядок затверджено постановою Кабінету Міністрів України №258 від 2 березня 2010 року.
«Розрахунок проводять за певними формулами, і це граничний рівень - до 2 грн або до 5 грн. Комунальне підприємство, яке надає ці послуги, з формуванням ринку має встановити ті цифри, які відповідатимуть місцю розташування паркування і ступеню його впорядкованості. Ми повинні розуміти, що та територія Харкова, яку відведено сьогодні під паркування, має приносити дохід до міського бюджету. Відповідно, ці показники також закладали, ухвалюючи бюджет на 2012 рік», - підкреслив Харківський міський голова Геннадій Кернес.
Він зазначив, що платні паркування - це далеко не нова послуга, вона існує в Харкові вже кілька років.
«Ми ж повинні зробити місця для паркування в Харкові цивілізованими. Приміром, ще багато роботи в питаннях прив'язки паркувань до транспортних розв'язок. У харків'ян з часом буде формуватися ставлення до послуги як такої. Люди, які залишають на паркуваннях свій транспорт, мають розуміти, що він перебуває в безпеці на час відсутності власника», - додав міський голова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини